Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planinci so vsekakor dobrodošli gostje

četrtek, 18. december 2003, ob 07:30, Franci Savenc, ogledov: 1742

Matjaž Korošak: Bife hotela Bellevue od danes spet redno obratuje

Bife hotela Bellevue od danes spet redno obratuje

»Planinci so vsekakor dobrodošli gostje«

Delavci ŠC Pohorje so nekoliko prenovili hotelski bife - Ta je namenjen tudi planincem in pohodnikom, vendar preoblačenje za mizo pač ni zaželeno

Z današnjim dnem bo začel redno obratovati bife v hotelu Bellevue na vrhu Mariborskega Pohorja, ki je hkrati nekakšna vhodna in izhodna postaja zgornje postaje gondole. In kot tak je seveda poleg gostov in smučarjev zanimiv tudi za planince in pohodnike, ki jim je ta vrh zanimiv tudi jeseni in pozimi.

S tem, ko so podobo bifeja naredili nekoliko bolj prijazno, so upravljalci delno pregradili tudi dostop do bifeja, ki so ga pohodniki uporabljali tudi za preoblačenje. "Bife smo nekoliko polepšali, spomladi pa bomo uredili tudi teraso. S tem se pripravljamo na to, da bi lahko bife tudi v letni sezoni deloval ves dan. Res pa je, da so nas gostje hotela večkrat opozorili in se celo pritoževali, da se nekateri gostje za mizami kar preoblačijo," razlaga Bojan Gerič, vodja gostinstva in turizma pri ŠC Pohorje. "Verjamem, da je lahko nekdo, ki pripešači do vrha, preznojen do kože in se mora preobleči, toda prav tako verjamem, da nekomu, ki kramlja s prijatelji in pije kavo, ni prijetno, če se preznojeni pohodnik za sosednjo mizo sleče do golega in si briše znoj z brisačo. Notranjost gostinskega lokala pač nikjer ni namenjena temu in tudi drugi gostje se s tem ne strinjajo. V ta namen so kabine stranišča in tam se lahko planinci seveda v miru preoblečejo, saj so namenjene tudi temu. Tako planinci kot pohodniki in drugi gostje so dobrodošli v našem bifeju," razloži Gerič, ki je ob tem še poudaril, da ta polovična pregrada nikakor ni namenjena odganjanju pohodnikov, le malce več urejenosti si želijo.

Matjaž Korošak

eXTReMe Tracker