Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kolesar je vozil prehitro

Dnevnik: Policisti so pri ponovnem ogledu kraja nesreče v Tamarju, kjer se je v nedeljo 16-letni kolesar zaletel v cestno zapornico, ugotovili, da je nesreči botrovala neprilagojena hitrost kolesarja, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Kolesar se je pri vožnji po klancu navzdol zaletel v zapornico in za posledicami poškodb umrl.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so v ponedeljek zaradi razjasnitve okoliščin ponovno opravili ogled kraja nesreče. Kot je povedal tiskovni predstavnik PU Kranj Zdenko Guzzi, se je kot možen razlog omenjala slabša vidljivost, vendar se je izkazalo, da se je tragedija zgodila zaradi prehitre vožnje.

Kot smo že poročali, se je v nedeljo okoli 14.30 štiričlanska družina iz Ljubljane odpravila s kolesi v dolino Tamar. Enemu družinskemu članu je počila guma, preostali pa so nadaljevali pot proti Planici.

Šestnajstletni sin je vozil prvi v koloni, med vožnjo po makadamski poti navzdol pa se je zaletel v zapornico. Ponesrečenega so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je ob 20.30 podlegel poškodbam.

30.07.2008



Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Kolesar je vozil prehitro"

Patrice Monroe Pustavrh,

Jao jao. Ko se mo pregledoval posnetke s 24ur.com, je bilo jasno videti, da rampa štrli skoraj 1 meter na cesto. Mladenič, 16 letnik, je pač ni opazil. In 40 km/h v rampo (kar pa za makadam nikakor ni pretirana hitrost) je pač smrtno. Policijo pa je lahko sram takih odločitev, kjer z izgovorom prevelike hitrosti tolerirajo kritične napake kot so navzven štrleče rampe, narobe nagnjeni ovinki, pregladki asfalti, itd. Še zlasti jih je lahko sram, ker krivdo pripisujejo mladoletni osebi, še skoraj otroku, namesto, da bi za ušesa pošlatali tistega, ki je rampo tako slabo postavil, da je nevarna past.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti