Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gorski reševalci imajo polne roke dela

Dnevnik: Gorski reševalci iz Tolmina imajo tudi letos veliko dela. Rešujejo planince, jadralne padalce, zmajarje in celo pse. Minuli konec tedna je moral kar trikrat posredovati tudi helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo.

   
  Tolminski gorski reševalci so minuli teden pomagali tudi zmajarju, ki je pod vodstvom inštruktorja hotel pristati pri Tolminu. Obvisel je na drevesu, približno deset metrov visoko. Vse se je končalo srečno, tako za zmajarja kot za plovilo. (Foto: Jani Alič)  

Pod vrhom Krna je omagal 88-letni planinec, ki mu je postalo slabo. Njegovo stisko je opazil oskrbnik Gomiščkovega zavetišča in poklical na pomoč gorske reševalce. Aktivirali so tolminsko enoto za klasično reševanje, poklicali pa so tudi dežurno ekipo s helikopterjem. Onemoglega planinca so z vitlom dvignili v helikopter in ga odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Prav tako v jeseniški bolnišnici je končala planinka, ki si je v nedeljo poškodovala nogo pri vzponu na Porezen. V reševalni akciji je sodelovalo deset članov GRS Tolmin, ki so peš odšli do ponesrečenke in jo oskrbeli. Priletel pa je tudi helikopter, ki zaradi oblačnega vremena sprva ni mogel vzleteti z Brnika.

V Tolminskih koritih so gorski reševalci poskrbeli za psa, ki je padel v naraslo reko Tolminko. Pozneje so pomagali tudi njegovemu lastniku, italijanskemu državljanu, ki je med iskanjem psa zašel v neprehodno območje nad Koriti. Med tednom pa so s helikopterjem Slovenske vojske v ljubljanski klinični center odpeljali planinko, ki se je huje poškodovala pri spustu po brezpotju s Šoštarja proti Bači. Padla je 40 metrov globoko po skalnatem pobočju. V akciji so sodelovali tako bohinjski kot tolminski reševalci, ker ob prijavi niso poznali natančne lokacije nesreče.

29.07.2008



Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Gorski reševalci imajo polne roke dela"

Franci Savenc,

Prejeli smo:

Moram sporočiti, da je avtor omenjene fotografije Miljko Lesjak iz GRS Tolmin, kot je bilo tudi pravilno podpisano pri fotografiji v tiskanem Dnevniku. Napako so naredili pri Dnevniku.si.

Lep pozdrav Jani Alič

Urednik

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti