Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

O Julijskih Alpah

TNP: Triglavski narodni park vabi na predavanje Janeza Bizjaka o zgodovini gorništva v Julijskih Alpah in odprtje likovne razstave Drage Soklič z naslovom Julijci, v sredo, 23.7.2008, ob 19. uri, v info središču Triglavska roža na Bledu.

O zgodovini gorniškega odkrivanja Julijskih Alp bo predaval Janez Bizjak.
Med študijem arhitekture je opravil izpit za gorskega vodnika, bil je tudi udeleženec in vodja alpinističnih odprav v tujino. Uspešno delo v stroki ga je leta 1983 pripeljalo na Triglavski narodni park. Bil je eden prvih, ki je začel uvajati sodobne poglede na varovanje narave in kulturne dediščine. Funkcijo direktorja TNP je opravljal 13 let. Po upokojitvi ne počiva, zanima ga arheološko raziskovanje v visokogorju, je tudi avtor razstave o železarstvu v Alpah.

Likovna razstava Drage Soklič z Bleda z naslovom »Julijci« prinaša barvite slikarske poglede na Julijske Alpe. Slikarka je zavezana krajini, še posebej gorski in v letih prizadevnega zahajanja vanjo je ustvarila obsežen opus pogledov na očake z različnih zornih kotov, v različnih letnih časih in vremenskih pogojih.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti TNP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti