Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Angleški planinec še vedno pogrešan

Delo.si/Kronika 25.06.08 10:52: Je odšel na Rodico?

Bohinj - Gorski reševalci so v torek nad Bohinjem nadaljevali z iskanjem pogrešanega 52-letnega Angleža Davida Foxa, vendar ga še niso našli. Fox je v hotel Zlatorog v Ukancu pripotoval s turistično agencijo v sredo. Zadnjič so ga v hotelu videli v soboto zjutraj, da ga ni, pa so ugotovili šele v ponedeljek, ko je sobarica opazila, da v postelji že dve noči ni spal. Tedaj so o tem obvestili tudi Operativno komunikacijski center Policijske uprave Kranj.

Ker so policisti ugotovili, da je, preden so ga zadnjič vedeli, omenil planinarjenje, so gorski policisti s helikopterjem in gorski reševalci po obvestilu o izginotju v ponedeljek zvečer že sprožili iskalno akcijo, ki so jo nadaljevali tudi v torek, vendar pa za zdaj brez uspeha.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je Fox omenil, da bo odšel planinarit na Rodico. Zato je policijski helikopter z gorskim policistom pregledal območje Rodice nad Bohinjem in drugih bližnjih vrhov. Pripadniki Gorske reševalne službe Bohinj pa so teren pregledali do gozdne meje. Iskali so skoraj do 2. ure zjutraj, ko so iskanje začasno prekinili ter ga nato nadaljevali še v torek, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Iskanje je bilo zaključeno v torek ob 18. uri, vendar pogrešanega niso našli, so še sporočili. Pred tem so s policijskim helikopterjem znova pregledali območje Rodice in drugih gora nad Bohinjem.

Policisti in gorski reševalci so pregledali širše območje Bohinja, in sicer območje od hotela Zlatorog do slapa Savica, obalo Bohinjskega jezera, območje ob poti od spodnje postaje žičnice Vogel do Ribčevega laza, hrib Rudnica iz smeri Srednje vasi, Stare Fužine in Broda.

Več skupin gorskih reševalcev je bilo s helikopterjem prepeljanih na Rodico, od koder so se nato spustili proti dolini in opravili pregled v več smeri, in sicer od sedla Pod Šijo - Vogel - Konjsko sedlo - Žagarjev graben in relacijo proti planini Mel - sedlo Globoko. Ena skupina je pregledala območje na poti od Rodice - Šije - Suhega, druga pa območje med Rodico - Raskovcem - Poljano, so sporočili s kranjske policije. (Ti. B.)

www.delo.si   

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti