Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Angleški duhovnik izginil v Bohinju

Dnevnik - Miran Šubic: David Fox je iz hotela Zlatorog izginil neznano kam, iskalne akcije neuspešne.

   
  Pogrešani David Fox. (Foto: Dnevnik)  
Še ena zgodba o tujem planincu se očitno tragično razpleta. Ni redkost, da v naših gorah izginjajo tuji turisti, planinci, alpinisti - tokrat pogrešajo angleškega duhovnika že od 21. junija. Domnevno se je odpravil v gore.

Vse skupaj je opazila sobarica v hotelu Zlatorog, ki je pri svojem delu ugotovila, da angleški gost David Fox že dva dni ni spal v postelji in ga očitno v hotelu ni bilo od nedelje. Policisti so kasneje ugotovili, da zadnji podatki kažejo na to, da je angleški turist odšel planinarit na Rodico. To je bila seveda podlaga za iskalno akcijo. Fox je s turistično agencijo prispel v Zlatorog že 18. junija.

Policijski helikopter in številni pripadniki GRS so v ponedeljek iskali pogrešanega na opisani lokaciji Rodice nad Bohinjem in v okolici, a ga niso našli. Tudi v torek je bila organizirana iskalna akcija na širšem območju Bohinja in po gorah, a trud je bil zaman - pogrešanega (visok okoli 170 centimetrov, čokate postave, z brki, mozoljastim obrazom...) niso uspeli najti. Iskanje od Vogla do Rodice, Poljane in drugod ni bilo uspešno in tudi včeraj nismo dobili novih podatkov o tem, da bi pogrešanega duhovnika našli oziroma dobili kako otipljivo sled za njim bodisi v gorah bodisi kod drugod.

Miran Šubic

26.06.2008



Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti