Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kobla

Tik pod menoj in nad dolinoJanez Pikon: Preden Spodnje Bohinjske gore postanejo visokogorje, se v grebenu z vrha Možic in Črne prsti, zvrsti Šavnik, Vrhe, Rob, Šance, Kobla in Krevl.

Kobla

Sledijo Šoštar in Rušni vrh, kjer so pobočja s Primorske strani travnata in strma z bohinjske strani pa je vrh Kobla skrita za Sončnim robom. Sončen in topel prvi poletni dan na grebenu Koble. Danes se je tukaj odvijalo tekmovanje v maratonu s Podbrda na Črno prst. Na greben sem prišel kasneje, ko je bilo že vse mimo, sedaj je zopet mirno in nikogar nikjer daleč naokrog. Preden Spodnje Bohinjske gore postanejo visokogorje, se v grebenu med Možicem in Črno prstjo zvrstijo še, Šavnik, Vrhe, Rob, Šance, Kobla, Krevl, Šoštar in Rušni vrh. S Primorske travnata in strma, z bohinjske strani skrita za Sončnim robom.

Grebenska pot Koble, rob Bisagarjevega rovta,Šoštar, Rušni vrh in Črna prst

 Žig na vrhu Krevl, 1515 m in Kacenpoh, ter Porezen

Padalci s Soriške planine jadrajo nad grebenom in iščejo primerne zračne tokove, da bi se čim dlje zadržali na nebu, tudi meni se ne mudi nazaj v dolino, zato še dolgo posedam na robu in opazujem po Primorski.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Kobla

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti