Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

GoraČlovekUmetnost

Za vse glave zanimiv in za vse starosti primeren spremljevalni program Svetovnega slovenskega kongresa, ki bo v Info središču Triglavska roža na Bledu od 21. do 25. junija 2008.

Petek, 20. junija
Ob 18. uri bo ob odprtju poletne sezone Pocarjeve domačije na ogled razstava Slovensko planinstvo po svetu in gledališka igra Triglav - F. S. Finžgar Gledališča 2B

Sobota, 21. junija
Od 10. do 12. ure se bodo v okviru Triglavske tržnice pred info središčem TNP Triglavska roža predstavile organizacije, ki se ukvarjajo z varovanjem narave in človeka v gorah. Več na Triglavska tržnica >>>
Ob 20. uri bo gledališka predstava Triglav – F. S. Finžgar v izvedbo Gledališča 2B z Bohinjske Bistrice. Več na Gledališka igra >>>

Nedelja, 22.
junija
Ob 1q0., 14. in 16. uri: Animacijske izobraževalne in ustvarjalne delavnice na temo GoraČlovekUmetnost

Ponedeljek, 23. junija
Ob 10. uri otroška delavnica Čez tri gore, čez tri doline
Ob 20. uri Predavanje mag. Irene Mrak Okoljski učinki turizma in rekreacije v visokogorju in projekcija Pogled z 8000 m; poklrajina in ljudje pod drugo najvišjko goro na svetu - K2 (8611 m)

Torek, 24. junija
Ob 10. uri otroška delavnica Jaz pa pojdem v narodni park
Ob 20. uri predavanje Boprisa Žagarja Brezčasno sporočilo bajke o zlatorogu

Sreda, 23. junija
Ob 20. uri: Triglavska kinoteka V kraljestvu zlatoroga - projekcija prvega slovenskega celovečernega filma

26. – 29. junija: Slovenska konferenca SSK prireja 1. Konferenco slovenskih planincev in gornikov iz sveta in Slovenije v kongresni dvorani Triglavskega narodnega parka.

G-L: Slovensko planinstvo na tujem

SSK: Preliminarni program >>>

>Triglavski narodni park

TNP: sprssk.pdf (280 kB)


Gledališča igra: Triglav v izvedbi
Gledališča 2B iz Bohinjske Bistrice

Ko je Fran Saleški Finžgar pred dobrimi stotimi leti prišel župnikovat na Bohinjsko Bistrico, je začel pisati obsežno pesnitev Triglav. V alpski idili, kot jo podnaslavlja, beremo ljubezensko zgodbo lepega dekleta v skrivnostno čarobnem svetu pod Triglavom. Pesnik nam izrisuje lepote gorskega sveta, razkošje človeških nravi in boja za preživetje v sicer čarni, a tudi trdi pokrajini.
Med slovenskim občestvom precej neznano delo je letos v okviru projekta Pazi! Evropski obrazi! (Slovenski dnevi v Bohinju) obudilo Gledališče 2B. Gledališki dogodek je mešanica klasičnega recitala, ugledališčene poezije in računalniške animacije. Posladek za ljubitelje klene slovenske besede, kakršne zlepa ne slišimo več!


>Svetovni slovenski kongres

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti TNP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti