Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spet v Himalaji

John Silvester, Ozonov pilot, se je vrnil v najvišje gore sveta. Namen: ponovno poleteti s tandemom na območju teh gora in to mu kot kaže tudi uspeva.

Vrnimo se malo nazaj v preteklost, v leto 1999. John Silvester in Alun Hughes sta se s kamero in variometrom v tandemu podala na življensko potovanje prek himalajskih gor in dolin.

To je bil sploh prvi podvig z jadralnim padalom na tem koncu sveta. Njun film From Nowhere to the Middle of Nowhere (glej spodaj) je bil večkrat nagrajen in je še danes inspiracija mnogim pilotom po svetu.

 

Leto 2008. Posadka enaka, želje enake, če ne še drznejše.

 Takole piše: Alun ima že za dva dni dobrega filmskega materiala. Uspel nama je prelet na višini 6100 metrov ob strani prelepe 7600 metrov visoke gore Šispare.
Vzelo nama je vsaj eno uro, da sva se pobrala ven iz slepe ulice ledene doline. Samo led in sneg ter skale z ledenikom na dnu, vse za nastanek termike! (Z 20 km jadranja nazaj, če ne bi delovalo.)
Uspelo nama je v drugem poskusu, toda komaj! Prispela sva 20 metrov prenizko in sva morala leteti ob grebenu na 6000 metrih.
Kdo ve kako nama je uspelo, toda vesela sva, da nama je! Nagrajena sva bila s trideset kilometri letenja skozi najbolj prvotno belo pustinjo katero sem kdaj koli videl.


John je poslal tudi fotografijo Brad Sanderja in Melisse ter njegovega Magnuma.

Štart iz Karakorma za tri urni in 6700 metrov visoki polet v bližini 7788 metrov visoke gore Rakapoši >>>

To je bil Melisin drugi polet in mogoče tudi najvišji polet opravljen s tandemom.

Paragliding-slovenija.si:
John Silvester spet v Himalaji!

FlyOzone.com

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
LET novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti