Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Outdoor Show - Kobarid 2008

Dnevnik - Uroš Praš: Nad Kobaridom, kjer so se v prvi svetovni vojni bile odločilne bitke, smo lahko ta konec tedna spremljali spopad kajakašev in balvanskih plezalcev, videli bi pa tudi jadralne padalce, če jim jo ne bi zagodlo vreme. Kljub temu je organizatorjem prvega takšnega dogodka v Sloveniji uspel podvig, ki mu ni para.

Za uvod v sobotna tekmovanja so s predavanji o svojih podvigih in izkušnjah poskrbeli Tomaž Humar, Simon Čopi in brata Valič. Zagotovo so bili najbolj odvisni od vremena jadralni padalci, a je bilo vzdušje na prireditvi tako nabito z energijo, da niti državni prvak v akrobatskem jadralnem padalstvu Klemen Sovan ni pretirano zmajal z glavo, ker ni mogel leteti. Za vrhunec pa so poskrbeli fantje v finalni tekmi balvanskega plezanja. Pripravljalci smeri so se prav posebno potrudili, da so morali tekmovalci, če so hoteli preplezati stene v kampu Koren, uporabiti tudi nekaj iznajdljivosti, ne samo surove moči.

Uroš Praš

09.06.2008




(Foto: Dnevnik)

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Outdoor Show - Kobarid 2008"

Franci Savenc,

Da, res je, nič nismo ne objavili ne poobjavili. Včasih smo dobili v objavo že vabilo/razpis in se potem domenili tudi za objavo poročila. Tokrat pa - nič.

Z nekoliko zamude (čakal sem na reakcijo organizatorjev) zato poobjavljamo reportažo s spletišča Bajta.si.

Morda samo še: že napovedovanje letošnje CCCT je bilo nekoliko nenavadno (npr. objave na ALPIKOR).

Urednik


Klemen Maček,

Nikjer na portalu nisem zasledil, da bi objavili karkoli o plezalski tekmi (CCCT), ki se je odvijala v plezališču Burjakove peči v Črni na Koroškem! Z strani organizatorjev je bilo porabljenga ogromno truda, da se je tekma izpeljala. Naj povem, da je tekma odlično uspela in bi si gotovo zaslužla objavo na mestu, kjer bi naj take novice povzemali ali objavljali! Tega ne zastopim! Komentar o tekmi si lahko pogledate na straneh alpikor.org ter http://www.bajta.si/content/view/311/34/.

Lep pozdrav!

Klemen Maček

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti