Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planina Pri Jezeru

Planina Pri JezeruJanez Pikon: Gorski pašnik na visoki planoti severno nad Bohinjskim jezerom in severno za Pršivcem, kamor je umeščena planina Pri Jezeru z oskrbovano kočo in jezerom po katerem se planina imenuje.

Planina Pri Jezeru

Koča stoji tik nad jezerom na planini Pri Jezeru v osrčju f'žnarskih planin. PD Integral jo je leta 1975 dobilo v upravljanje od pašne skupnosti Stara Fužina. Nekdanjo sirarno so jo naslednje leto prenovili in preuredili v planinsko postojanko. Gorski pašnik na visoki planoti severno nad Bohinjskim jezerom in severno za Pršivcem, kamor je umeščena planina Pri Jezeru z oskrbovano kočo in jezerom po katerem se planina imenuje. Koča je 31. julija 1981 pogorela. Še istega leta so se odločili, da bodo zgradili novo.

Planina Pri Jezeru

Kupili so zemljišče in pogorišče ter začeli na temeljih pogorele koče graditi novo sodobnejšo planinsko postojanko, ki so jo slovesno odprli 2. septembra 1984. V letih 1992 in 1993 so zgradili vse potrebno za nemoteno delovanje in ob koči zgradili še novo brunarico.

Planina Pri Jezeru

Možno je organizirati planinske šole, tečaje in planinska srečanja. Koča je odprta od začetka junija do konec septembra. Gorski pašnik na visoki planoti severno nad Bohinjskim jezerom in severno za Pršivcem, kamor je umeščena planina Pri Jezeru z oskrbovano kočo in jezerom po katerem se planina imenuje.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Planina Pri Jezeru

Planina Pri Jezeru Planina Pri Jezeru

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti