Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Memorial Slavka Hoteža

Kolesarski odsek Obalnega PD Koper je v nedeljo, 25. maja, priredil kolesarski maraton Koper – Učka - Koper, ki so ga poimenovali po Slavku Hotežu,

... nedavno umrlem, zaslužnem članu odseka. Prav on je namreč, veliko let, konec maja, v spomin na »Dan mladosti«, popeljal najboljše kolesarje odseka na ta zahtevni cilj.

Slavko Hotež je bil strasten kolesar, gojil je vse vrste tega športa. Slavko ni bil le odličen kolesar, odlikovale so ga organizacijske sposobnosti najzahtevnejših akcij, predvsem pa veselje ob razdajanju svojega znanja drugim članom in udeležencem na raznovrstnih kolesarskih akcijah.
Bil je pobudnik, organizator in udeleženec mnogih odmevnih kolesarskih akcij odseka: odprava v Koper – Pariz leta 2000, 24 urna neprekinjena vožnja iz Budimpešte v Koper (595 km) leta 2004 in odprava v počastitev vstopa Slovenije v EU v Bruselj in Oostende na Severnem morju leta 2005.
V znak hvaležnosti in priznanja za vse kar je storil za kolesarski odsek, so se v društvu odločili, da maraton na Učko ohranijo in ga, njemu v spomin, spremenijo v tradicionalni cestni maraton pod imenom »Memorial Slavka Hoteža«.

Letošnji memorial je potekal v dveh skupinah. Štirinajstim cestnim kolesarjem, ki so premagali 140 kilometrov poti in 2200 metrov vzpona, so se pridružili udeleženci običajnih izletov z bistveno lažjo, a zato še bolj slikovito potjo. Na vrh so se podali iz sedla Poklon in se nato okrog gore spustili vse do morja v Lovran ter prevozili 50 kilometrov. Bilo jih je kar 28. Čeprav so jim pogled na Kvarner zakrivali oblaki, so vsi uspešno premagali pot in se skupaj srečali v Veli Učki.

Obalno PD Kopet: Memorial Slavka Hoteža
>Vabilo
>Galerija

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave
Značke:
KOL novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti