Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šestnajste Gorske sledi

Šestnajste Gorske sledi bodo na TV Piki premierno predvajali v torek, 3. junija ob 22.20, ponovitvi pa v sredo, 4. junija ob 10.15 in v soboto, 7. junija ob 15.30.

Kot ste verjetno že opazili, bodo na TV Piki s prvim junijem prenovili in dopolnili programsko shemo. Gorske sledi zaradi priljubljenosti med ljubitelji gora in razumevanja odgovornih na TV Piki, seveda ostajajo na sporedu, predvajali pa jih bodo v nekoliko spremenjenih terminih, vsak prvi teden v mesecu.

Tokrat bomo v prvem delu oddaje predstavili delo naravovarstvenega nadzornika v Triglavskem narodnem parku, v drugem delu pa se bomo pogovarjali z našim alpinistom Markom Prezljem.

Naš edini narodni park, Triglavski narodni park, obsega skoraj celotne Vzhodne Julijske Alpe in po svoji lepoti slovi tako pri nas kot v tujini. Zelo pomembno vlogo pri ohranjanju njegove lepote imajo naravovarstveni nadzorniki, med katerimi je že vrsto let tudi Trentar Zvonko Kravanja, ki zna zelo doživeto opisati lepote svoje doline, predstaviti svoje delo in podati napotke, kako se je potrebno v narodnem parku obnašati.

Marko Prezelj je izjemen alpinist, ki ga odlikuje plezalska vsestranskost, motivira pa želja po napredku in etični doslednosti v alpinizmu. S to dejavnostjo se ukvarja že preko 25 let in je bil že na več kot dvajsetih alpinističnih odpravah. Za svoje vzpone je bil večkrat nominiran, dvakrat pa je tudi prejel prestižno mednarodno alpinistično nagrado Zlati cepin.

17. gorske sledi, v katerih bomo med drugim gostilišportna plezalca, brata Bečan, bodo na sporedu v začetku julija.

Več o oddaji in si preberite na uradni spletni strani Gorskih sledi, kjer so v Arhivu dostopne vse dosedanje oddaje.

Tine Marenče
Fotografije: Marko Prezelj in Jure Kočan
Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti