Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bazni ščurek prilezel na plano

Vzponi in sestopi - Pavle Kozjek: Bazni ščurek

ponedeljek, 26. maj 2008, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 1490

Vzponi in sestopi - Pavle Kozjek: Včeraj se je oglasil Marjan Žiberna in s seboj prinesel par še toplih izvodov svojega novega doživljajskega spisa.

Bazni ščurek je privlačno branje, ki nam v bogatem jeziku in z nekaj pisateljske svobode pričara življenje pol-civilizirane družbe kot je to običajno pod himalajskimi vršaci. Za naročila se priporoča avtor osebno: [email protected], 041 935 887.


Bazni ščurek je literarizirani potopis, ki je začel nastati med alpinistično odpravo v nepalsko Himalajo, ki se jo je avtor udeležil kot spremljevalec.

O knjigi so zapisali:
Kdor se je zabaval ob doživljajskih spisih, ki jih je Marjan Žiberna kot preizkuševalec t.i. adrenalinskih športov pisal za Grif, bo užival tudi v Baznem ščurku. Ker pa je avtor za nekaj let starejši in za kakšno izkušnjo bogatejši in spretnejši, ima branje še kakšno dodatno dimenzijo.

TADEJ GOLOB

Bazni ščurek premore izviren pogled na himalajsko alpinistično odpravo. Zgodbe s takšnega zornega kota ne more napisati noben uraden član odprave: ne plezalec in tudi novinar ne. Pred nami je knjiga, ki jo lahko napiše samo bazni ščurek prav posebne vrste.

URBAN GOLOB
Oznake: BIB
eXTReMe Tracker