Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plaz pod Špikom vzel nemškega planinca

Dnevnik - Miran Šubic: Plaz pod Špikom je bil očitno usoden za 40-letnega nemškega planinca, ki so ga pogrešali od ponedeljka. Dan prej je v kampu povedal, da odhaja v visokogorje, kar je bilo zanj glede na vremensko napoved in razmere v gorah usodno.

Nemški državljan je vozilo pustil pri nekdanjem hotelu Erika. V slabem vremenu dva dni (v ponedeljek in torek) iskalna akcija ni bila mogoča, šele v sredo so gorski reševalci in policisti na poti od Krnice proti Špiku po Kačjemu grabnu lahko iskali pogrešanega Nemca. Na okoli dveh tisočakih nadmorske višine so na plazovini našli fotoaparat, pohodne palice, čevelj, zapestno uro in nahrbtnik. Jasno je, da je bilo to za izkušene gorske reševalce iz Rateč in Kranjske Gore slabo znamenje, a potrditve izginotja planinca ni bilo, saj so morali reševalno akcijo zaradi teme prekiniti. Ker niso našli dokumentov, ni bilo mogoče z gotovostjo potrditi, da vse stvari pripadajo pogrešanemu.

Vse se je nadaljevalo v četrtek, pomagal je policijski helikopter s posadko. Vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb so se tudi priključili iskanju, tako da je bilo v iskalno akcijo vključenih več kot 20 ljudi. Pogrešanega so okoli 13.30 v Kačjem grabnu žal našli mrtvega. Tja naj bi ga prinesel plaz, ki ga je ujel na višini okoli 2200 metrov in ga nosil s seboj okoli 600 metrov. Žal mu ob vsem tem ni bilo več pomoči, helikopter Slovenske vojske je truplo odpeljal v dolino. Poročilo o gorski nesreči bodo policisti poslali tožilstvu, vsekakor pa velja, da tuji planinci velikokrat ne poznajo razmer v naših gorah, posebno v slabem vremenu, in da tudi vremenskih napovedi in opozoril ne spremljajo dovolj. To je žal tudi tokrat terjalo človeško življenje.

Miran Šubic

   23.05.2008

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti