Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševalna akcija na gondoli Žičnice Vogel

GRS Bohinj: V torek, 29. aprila 2008, nas je prek ReCO Kranj upravljalec Žičnice Vogel obvestil o problemu na kabini nihalne žičnice.

Pri vzdrževalnih delih je prišlo do ustavitve kabine okoli 200 metrov nad prvim stebrom. Okvara, ki je povzročila zastoj, je bila predvsem neprijetna za tri vzdrževalce, ki so ostali ujeti na vozičku kabine. Umik v kabino se jim je zdel nevaren, jeklene vrvi pa so bile zaradi aprilskega vremena (ves dopoldan je rosil dež) spolzke.

Reševanje smo pričel s posadko helikopterja SV in reševalcem letalcem Društva GRS Bohinj. Pri tem je bila nevarnost, da helikopter zaradi bližine ustvari preveliko nihanje kabine, kar bi lahko povzročilo njen padec. Zaradi maksimalne dolžine odvite jeklenice in nihanja reševalca letalca ni bilo mogoče priti do ujetih oseb. Ves postopek pa je bil zaradi bližine tovorne žičnice in žičnih vrvi sosednje kabine nevaren. Posadka helikopterja se je odločila, da zaradi nevarnosti postopek prekine.

Večji del reševalcev se je napotil na klasično reševanje proti prvemu stebru žičnice. Medtem je prenehalo rositi in je za nekaj časa celo posijalo sonce. Jeklenice so se osušile in delavci so se pogumno odločili sestopili po nosilnih žičnih vrveh do prvega stebra. Delavce smo pospremili do spodnje postaje žičnice.

Za Društvo GRS Bohinj
Andrej Rožič
Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
GRS novosti

1 komentarjev na članku "Reševalna akcija na gondoli Žičnice Vogel"

Denis Sitar,

Pogumi delavci ni kej...kapo dol.Sam ne predstavljam si kaj bi blo če bi bla kabina polna smučarjev oz. turistov...

lp

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti