Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Padel v globel

Slovenske novice: Med Kalom in Vršiči je zdrsnilo 58-letnemu italijanskemu planincu. Skotalil se je v globino in zaradi hudih ran umrl – Plezalec padel 10 metrov – Na poti na Šmarno goro je padla

Kobarid, 27. aprila: V soboto okoli 15. ure se je na območju Velikih vrat v Krnskem pogorju zgodila gorska nesreča, v kateri je umrl 58-letni italijanski državljan iz okolice Vidma. Nesrečni planinec se je s še dvema prijateljema, prav tako italijanskima državljanoma, iz Drežniških raven podal proti planini Zaprikraj in naprej proti grebenu med Kalom in Vršiči, vendar jim na vrh zaradi snega ni uspelo priti. Ob vračanju je moškemu na strmem, s travo poraslem pobočju zdrsnilo, zato je padel in se skotalil v globino. Zaradi hudih ran je umrl na kraju nesreče. S helikopterjem slovenske vojske so ga prepeljali v dolino, zdravnica iz ZD Tolmin pa je odredila obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Prijatelja planinca sta v dolino sestopila v spremstvu reševalcev postaje GRS Tolmin.

V plezalni steni nad Novo vasjo pri Preddvoru se je ob 18.55 ranil plezalec; padel je približno 10 metrov globoko. Aktivirani so bili kranjski poklicni gasilci, gasilci PGD Preddvor in reševalci NMP Kranj; ranjenega plezalca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v UBKC Ljubljana.

Soboto ob 11.10 je približno na polovici markirane poti med Tacnom in Šmarno goro spodrsnilo tujki; padla je in si izpahnila roko. Posredovali so reševalci in zdravnik postaje GRS Ljubljana; ranjeno žensko so oskrbeli in jo prenesli do parkirišča v Tacnu, tam pa so jo prevzeli reševalci RP KC Ljubljana. (V. A.)

28.04.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti