Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ducat slovenskih turnih smučarjev

je v nedeljo, 13. aprila, nastopilo na tekmi Monte Canin 2008
V neprijaznih vremenskih razmerah sta se najbolje od naših znašla Klemen Triler in Igor Kalan

Tekma Monte Canin v bližini Nevejskega sedla, prelaza Sella Nevea na italijanski strani Kanina, ima zares častitljivo tradicijo – letošnja je bila že 53. V normalnih razmerah je proga speljana tudi skozi Prestreleniško okno na slovensko stran, tokrat pa je velika količina snega botrovala nekoliko krajši progi.

Zmagovalca, Italijana Alessandro Follador in Riccardo De Zulian sta jo premagala v uri, 47 minutah in 9 sekundah. Najuspešnejša Slovenca Klemen Triler in Igor Kalan sta se uvrstila v zlato sredino: s časom 2.27.06 sta za zmagovalcema zaostala skoraj 40 minut in med 81 uvrščenimi dvojicami zasedla 41. mesto. Takoj za njima sta v cilj prispela Darko Kristanc in Janez Velikanje (2.28.29), Boris Weisseisen in Boris Stropnik (2.31.46) sta bila 46., Benjamin Blažič in Franci Markič (2.48.47) sta se uvrstila na 69. mesto, David Rogelj in Janko Fideršek (2.51.42) na 62., Izidor Karničar in Brane Žagar (2.57.40) pa na 66. mesto.

Kot je povedal Brane Žagar, je bila preizkušnja kljub temu, da so progo skrajšali, kar zahtevna. »Težki so bili zlasti spusti, proga je namreč speljana povsem po naravnem terenu, samo zadnji spust je bil na urejenem smučišču. Pa še vreme je bilo spremenljivo – dež, sneg, tudi sonček… Zanimivo pri tej tekmi je pa to, da turnosmučarska oprema ni predpisana – tako so nekateri imeli kar precej lažje tekaške smuči, čeprav je samo smučanje povsem drugačno kot na urejenih progah. Ampak – presenetljivo! Medtem ko smo mi snemali oziroma nadevali pse, so nas prehitevali, saj so se spuščali kar s pomočjo palic in s psi na smučeh, tako da so s tem precej pridobili na času... Organizacija same tekme, vključno s »pašta partyjem« na koncu, je pa vredna pohvale - se vidi, da je tradicija že dolga.«

Rezultati so na dolomitiski-alp.it >>>
Komisija za TTS: Petra Lombar
Fotografije Gorazd Kavčič
Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti