Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Kazenska ovadba za vodjo belgijskih skavtov?

Dnevnik: Kaže, da bodo policisti kazensko ovadili 22-letnega Jana M., vodjo 70-članske odprave belgijskih skavtov, ki so te dni na počitnicah v Zgornjem Posočju.

Kot smo poročali včeraj, se je skupina 38 skavtov in skavtinj, najmlajša še ni imela 15 let, pod vodstvom Jana M. odpravila od Rabeljskega jezera prek Jezerskega vrha proti Možnici. Ker so zašli, so noč preživeli na prostem ob pomoči italijanskih gorskih reševalcev, ki so jih oskrbeli s hrano, pijačo in toplimi oblačili. Večina je bila namreč v kratkih hlačah in mini krilih.

S helikopterjema italijanske civilne zaščite in Slovenske vojske so vse brez poškodb prepeljali v dolino. Vodja poti je pohvalil reševalce in se zahvalil za njihov trud, ko pa je zvedel, da ga lahko doleti kazen, je spremenil izjavo in dejal, da so jim v TIC Bovec povedali, da v gorah ni težav in da so se zato podali na pot. V bovški turistični organizaciji so nam včeraj povedali, da to ne drži in da hranijo dokument, v katerem skavte opozarjajo, da naj se zaradi zimskih razmer v gore ne odpravljajo brez vodnika. 

   03.04.2008

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti