Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za nekatere zakoni pač ne veljajo

Bojan Pollak: Lepo vreme je v nedeljo, 30. marca, kar vabilo v planine. Ker se v višjih hribih sneg še ni uletel, napovedano pa je bilo toplo vreme, ki je pomenilo večjo možnost plazov, je bila Velika planina prav primeren cilj: lepi razgledi, čist zrak, mir …

Vendar žal ni bilo tako. Že takoj pred Velikim stanom se je prikazala nova podoba – obnovljen stan, zraven pa motorne sani, ki tu nimajo kaj iskati,saj niso bile ne na nujni vožnji, ne na nobeni drugi dovoljeni uporabi.

Toda to še ni bilo vse. Ko se je od kapele odprl pogled na pastirsko naselje, so bile tam spet druge motorne sani. Turistom se pač ne da hoditi peš, denarja imajo očitno kot pečka, zakonov in predpisov jim očitno ni potrebno spoštovati. (slike 6-8). In, ko so že z motornimi sanmi na Veliki planini, prepovedan sadež je pa najslajši, je potrebno še malo podivjati okoli – prav na vrh Velikega Bukovca.

Tudi na Mali planini in Gojški ni nič bolje. Ko prideš čez rob in se odpre pogled na Mali stan, je vrtača sredi stanu vsa prevožena. Sprva je človek še optimist, pa misli, da so to naredili turni smučarji. Toda vse sledi so od motornih sani, ki so imele v vrtači pravo orgijo.

In za konec, ko človek mislim da je bilo ropota in smradu že dovolj, se pripodi divjak čez Veliki Bukovec in Gojško na Malo planino, da tam naredi še en nečastni krog in pokaže svojo "večvrednost" .

Žal se te reči na Veliki planini stalno ponavljajo, pri čemer so tisti, ki kršijo zakone in odloke bolj ali manj isti. Odgovorni organi pač ne ukrepajo, sicer pa za tiste, ki imajo motorne sani, vredne več tisoč evrov, kazen nekaj čez 40 € pomeni praktično nič. Pa še te jim ni potrebno plačati, saj jih nihče ne preganja.

Bojan Pollak
Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
EKO novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti