Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slap Savica

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Slap Savica

Skica izvira Savice Ob stezi k Slapu Savice
sobota, 29. marec 2008, ob 16:00, Janez Pikon, ogledov: 4629

Slap SavicaJanez Pikon: Mimo Ukanškega Blata do slapu Savice, po dobro shojeni stezi. Nadaljujem preko mosta čez Savico, reka ni velika, torej tudi slap danes ne bo velik ali ga sploh ne bo in bo viden samo mali Slap Savice.

Do elektrarne Savica je cesta suha, od tod dalje je pot zasnežena, toda shojena. Med potjo opazim sledi v Komarčo, nekdo je vendarle tudi že poizkušal v to smer in naprej do doline sedmerih jezer. Parkirišče doma pri Savici je tudi polno, skratka dovolj  je obiskano. Steza in stopnice (557 stopnic) do slapu so pod snegom.

Blato v Ukancu, Pršivec

Slap ni močan kot običajno sneg se v gorah še ne topi, čeprav ga je veliko. V sušnem obdobju večjega slapu ni manjši nikdar ne presahne. Nadmorska višina velikega slapu je 836 m, padca 51 m skupna višina 78 m.

Nad Slapom Savice, Ob Slapu Savice, Obeležje

Vračam se po nasprotni strani mimo Blata, zelo zanimivega močvirja v Ukancu in naprej mimo Ukanške glave (574 m) do hotela Zlatorog.

S prijatelji smo se 29. oktobra 1985 spustili s Komarče v izvir in nadaljevali z gumijastim čolnom preko večjega 80 metrov in dveh manjših jezerc do sifona v notranjost približno 180 metrov z opisom in skice z naše odprave.

Janez Pikon
Oznake: FOT, JAM
eXTReMe Tracker