Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Bohinjsko jezero

Jezerska gladina z mostuJanez Pikon: Okrog Bohinjskega jezera in zasneženi obali, mimo kopališča Vegl z zalivom, pod Belavo, bivšo ribogojnico, ter preko hudourniške struge Na jami v Ukanc, krožno po lovski poti zaključim Pod Skalco.

Bohinjsko jezero

Okrog jezera je pot prehojena, na določenih mestih tudi kopna. Pot seveda dobro poznate in vam je ne mislim podrobno opisovati. Predstavljam vam jo na fotografijah, da boste videli kako je danes v tem delu Bohinja. Naj omenim samo nenavaden dogodek, ki se je zgodil ravno v času, ko sem že prispel v Ukanc. Sprožil se je manjši snežni plaz v predelu Pršivca in pritegnil pozornost marsikaterega naključnega sprehajalca, tudi mene in kmalu sem opazil sledi plazu v srednjem delu Pršivca. Okrog Bohinjskega jezera in zasneženi obali, mimo kopališča Vegl, f'žnarskega zaliva, pod Belavo, bivšo ribogojnico, ter preko hudourniške struge Na jami v Ukanc, krožno po lovski poti zaključim Pod Skalco.

Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero

Okrog Bohinjskega jezera in zasneženi obali, mimo kopališča Vegl, f'žnarskega zaliva, pod Belavo, bivšo ribogojnico, ter preko hudourniške struge Na jami v Ukanc, krožno po lovski poti zaključim Pod Skalco.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Bohinjsko jezero

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti