Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Jezerska Kočna

gorisekgorazd@gmail.com
        [email protected]


Čez pastirski prehod


Spodnji Dolci


Okno


Kam?


Grintovec


"Sklonjena" polica označene poti


Čez skok


Proti vrhu


Piš vetra na Jezerski Kočni


Kokrska Kočna

 

 Arhiv: Gorniška potepanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

petek, 28. marec 2008, ob 06:00, Gorazd Gorišek, ogledov: 3999

Nebo nad Dolško škrbinoGorniška potepanja. Krušljiva grapa na začetku, strme trave na sredini in za konec še izpostavljena prečnica med vejami. Suhadolnikov pastir, ki je poleti prenočeval v skalni votlini nad prehodom, je moral biti res dobro podkovan – s svojimi štirinožnimi prijatelji vred.

Po pastirskih sledeh

Jutranji pogled od Suhadolnika je obetal lep dan. Markacije so naju spremljale samo do suhe struge pod Taško. Pastirski prehod v Dolce je bil kopen, a je kljub temu zelo zahteven. Krušljiva grapa na začetku, strme trave na sredini in za konec še izpostavljena prečnica med mogočnimi visokogorskimi drevesi.

Skok nad Suhim dolom

Suhadolnikov pastir, ki je poleti prenočeval v skalni votlini nad prehodom, je moral biti res dobro podkovan – s svojimi štirinožnimi prijatelji vred...

Dolška škrbina

Glavna tehnična in orientacijska zanka današnjega dne je bila razvozlana. Začel se je dolg pohod skozi Dolce. Ob neutrudnem skakljanju in žvižganju gamsov, je čas hitro mineval. 

Stražar Kočne

Nad Zgornjimi Dolci naju je pričakalo strmo snežišče, nad njim pa še strmejši vršni žleb. Pristala sva na škrbini, desno od vrha. Zadnji metri so bili kar dobro nabrušeni. Na izpostavljenih mestih pa je za dobrodošlico poskrbel tudi veter.

Na vrhu Jezerske Kočne (2540 m) je zelo malo prostora, a če poizkušamo narediti primerjavo z drugimi vrhovi moramo priznati, da ga je še vedno več kot na Mali Martuljški Ponci, ki v tem pogledu prednjači. Na njej se še pošteno usesti ne moreš.

V vršnem žlebu

Triglav s svojimi podaniki je še gledal iz meglenega obroča. Prav tako najvišji vrhovi Grintovcev. Obetala se je sprememba vremena. Počasi in previdno sva sestopila v dolino.

V naslednjih dneh je zapadel nov sneg. Veliko snega...

eXTReMe Tracker