Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vdor v naravno okolje

Delo - STA: Policisti nad predrzneže z motornimi sanmi - V štirih urah šest kršitev

Cerklje na Gorenjskem - Medtem ko poleti prepoved vožnje v naravnem okolju kršijo vozniki motorjev in štirikolesnikov, ki se vozijo po gozdnih cestah, planinskih stezah in brezpotjih, pozimi naravno okolje ogrožajo motorne sani po pašnikih in gozdovih. Zaradi pogostih prijav so policisti minuli vikend poostrili nadzor na Kriški planini, kjer so ugotovili več kršitev.

Lansko pomlad so v občini Žirovnica opozarjali, da je vse pogostejša vožnja s terenskimi vozili po gozdnih brezpotjih že postala nevarna za naravo, saj poškoduje zemljišča in podrastje ter vznemirja živali. Hkrati je moteča za sprehajalce, planince ter kolesarje. Podoben problem pozimi predstavlja vožnja s snežnimi sanmi, na katero posebej opozarjajo gostje apartmajev na Kriški planini, ki so v preteklosti prijavili več kršitev javnega reda in miru ter se pritoževali nad motenjem nočnega počitka zaradi hrupa, ki ga motorne sani povzročajo.

Kranjski gorski policisti so zato, kot so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj, v soboto pozno popoldan in zvečer na območju Krvavca izvedli poostren nadzor, da bi odkrili kršitve. Uredba o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju namreč določa, da je na območju Slovenije prepovedana vožnja, ustavljanje, parkiranje ali organizacija voženj z motornimi vozili v naravnem okolju.

Policisti so v zgolj štirih urah ugotovili šest kršitev določil omenjene uredbe. Kršitelje so pri vožnji z motornimi sanmi namreč odkrili na pašniku in gozdu na Kriški planini, zato so jih oglobili z 41,73 evra kazni. Poleg tega so odkrili pet voznikov motornih sani, ki so se vozili po urejenih smučarskih progah na smučišču Krvavec, zaradi česar bodo policisti zoper njih podali obdolžilne predloge pristojnemu prekrškovnemu organu. Ob tem so dva kršitelja oglobili tudi zaradi kršitev določil zakona o varstvu javnega reda in miru, saj sta se pri postopku nedostojno vedla do policistov.

S tovrstnimi nadzori bodo policisti nadaljevali tudi v drugih krajih in zoper ugotovljene kršitve dosledno ukrepali, zagotavljajo na kranjski policijski upravi.

www.delo.si 26.02.08 11:05

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti