Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dan Civilne zaščite 2008

V petek, 29. februarja 2008, je bila v Cankarjevem domu v Ljubljani svečana prireditev ob svetovnem dnevu Civilne zaščite - 1. marcu.

Slavnostni govornik je bil predsednik RS dr. Danilo Türk. V govoru je najprej poudaril naše početje, ki prispeva k večjemu ogrevanju zemeljske klime. Ta nadloga sodobnega človeka ne obide nobene države, tudi Slovenije ne. Tu vidi nujnost odziva na to stanje in v Organizaciji združenih narodov so se že pogovarjali o tem.

V delu govora, kjer je opisal prostovoljstvo, ki je pomemben dejavnik v družbi, se je zavzel tudi za rešitev težav, ki jih imajo prostovoljci v službah, in poudaril je, da se bo zavzemal za reševanje tega vprašanja. Ob zaključku se je zahvalil reševalcem, gasilcem in vsem drugim, ki so vključeni v sistem Civilne zaščite, saj je Slovenija na področju CZ primerljiva z večjimi državami.

Po nagovoru predsednika je direktor URSZR Bojan Žmavc podelil priznanja bronasti, srebrni in zlati znak CZ. Priznanja so dobili predvsem posamezniki in organizacije, ki so sodelovale pri reševanju in pomoči ob neurjih v preteklem letu. Na prireditvi je prejel bronasti znak za GRS Bohinj načelnik Janez Rozman. V nadaljevanju je poveljnik CZ Miran Bogataj podelil plakete in kipec CZ posameznikom in organizacijam. Plaketo za življenjsko delo je prejel tudi Anton Kralj iz GRS Tržič. Kipec CZ za življenjsko delo je prejela Milena Lautar.

Na slovesni prireditvi je bilo podeljenih le nekaj priznanj. Ostala priznanja bodo prejemniki dobili na posebnih prireditvah.

Objavil Dušan Polajnar 03.03.2008 na GRZS

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
GRS novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti