Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slap Grmečice

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Slap Grmečice


Slap Grmečice:  1   A   B   C   D   E   F   G   H


nedelja, 9. marec 2008, ob 17:59, Janez Pikon, ogledov: 5755

Slap Grmečica pod RečevnicoJanez Pikon: Ogled slapu Grmečice pod Rečevnico za vasjo Log in potok Grmečice s pritoki, ki izvira nad Prečnikom pod predelom Strme, vzhodno ob Medjovi dolini in pod Šimnkovim rovtom in pogledom na divjo strigo Grmečice.

Začnem mimo železniške postaje v Bohinjski Bistrici in ob železnici nadaljujem do železniškega mostu čez reko Savo pri Bitnjah. Pred mostom za Ajdovskim gradcem se spustim nižje do Save in ob desnem bregu nadaljujem po ravninskem delu mimo senikov in hišice ob Polakovem travniku. Na nasprotni strani reke že vidim vas Lepence, desno nad menoj pa gozdnato področje Selo. Snega je tu le še za vzorec saj hitro kopni, zato je tudi pot na določenih delih blatna, dokler ne pridem pod vznožje gozdnega predela Selo, tukaj je struga reke že močno pod pobočjem in nadaljujem po gozdni poti nad reko do prvih travnikov vasi Log v Bohinju.

Slap Grmečice pod Rečevnico za vasjo Log v Bohinju

Travniki so suhi in hoja je prijetna, kmalu sem mimo vasi in nadaljujem pod Rečevnico po poraščenem delu, ki se kmalu razširi v pašnik pred slapom, ki ga že slišim. Pogled nanj je veličasten, kar vam tudi prikazujem na fotografijah, struga ob slapu je tako visoka, da je nemogoče prečkati potok in prikazati tudi pogled na slap z levega brega. Pred desnim robom slapu in ob strugi potoka vodi višje med Veliko in Malo Rečevnico strma in markirana pot na Lome in Nemški Rovt. Po pašniku in grmovju opazim sledi visoke vode ob večjih nalivih.

Slap Gmečice, Peči in Pirašiški slap
Slap Grmečica pod Rečevnico

Še nekaj novih obiskovalcev se prek pašnika bliža slapu, niso domačini opazim po njihovem vedenju in govorici. Pozdravimo se, s pogledom se poslovim od slapu, okolice in se vrnem po isti poti za reko Savo pred železniški most in v Bohinjsko Bistrico.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker