Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zabregarjov rovt

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Volčje jame

sobota, 8. marec 2008, ob 20:17, Janez Pikon, ogledov: 3457

Jožova hišica v Zabregarjevemu rovtu na StrmahJanez Pikon: Lovski čuvaj Jože se odpravi na Strme urediti nekaj za lovišče potrebnih opravil. Danes nisem imel namena nikamor višje v gore, zato odidem z njim in že sva na poti do predela Volčje jame (Vovčje jame).

Gozdna cesta proti Volčjim jamam (Vovčje jame) je splužena in prevozna krožno na Strme in Vresje do odcepa nad Pekovcem, odeja mokrega snega je debela do 25 cm. Oprtava nahrbtnike s potrebno opremo in hrano za divjad in se začneva spuščati proti najvišjem predelu na Strmah, kjer je njegova lepa hišica. Ogledujeva si sveže sledi divjadi po gozdu in tudi nižje, kamor kmalu prispeva.

Velika bivša logarnica na predelu Volčje jame (Vovčje jame)

S senom iz bližnjega senika napolniva naravno krmilnico v Barakarjevemu rovtu in nadaljujeva do hišice malo nižje. Zakuriva ogenj in pripraviva vse za udobno vrnitev, ter se spustiva prek Zabregarjevega mimo Pukovnikovega do Frtunčevega rovta in napolniva krmilnice in urediva vse potrebno okrog tega.

Krmilnica, Pukovnekov rovt na Strmah

Vrneva se v že ogret prostor, Jože nama skuha še čaj. Privoščiva se tudi nekaj dodatkov, ki sodijo v to okolje. V koči kar nekaj časa posediva in se o marsičem pogovoriva. Megleno vreme pripomore k daljšemu in prijetnemu zadrževanju v koči, tako čas hitro mineva in že je pozno popoldan. Ogenj v peči že počasi ugaša, postoriva potrebno v prostoru in zapustiva kočo, ter se vrneva prek Volčjih jam (Vovčje jame) v dolino in domov.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker