Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gorniški popoldan

s Heleno Giacomeli bo v torek, 4. marca 2008, ob 16. uri v Domu upokojencev Domžale, Karantanska cesta 5 - S Heleno se bo pogovarjal Borut Peršolja. Vstopnine ni


Helena Giacomelli (1943) iz Domžal, upokojenka Radia Slovenija, kjer je delala kot radijska tehnica. Pomemben del svoje življenjske zvestobe namenja gorništvu.
Številne slovenske vrhove je osvojila z magnetofonom in intervjuvala obiskovalce. Prispevke je znala začiniti s prijetnim veznim besedilom in glasbo, ki je pričarala gorsko vzdušje. Več kot deset let pripravlja prispevke za oddajo »Rekreacija« v jutranjem delu 1. programa Radia Slovenija. Oglaša se vsak konec tedna in v tem času jih je pripravila že več kot tisoč. S pisano besedo, zlasti reportažnimi prispevki namenjenimi doživetjem v naravi, se je oglašala v Delu in Nedelu, Planinskem vestniku, Vzajemnosti, pa tudi v Slamniku.
Občutki, ki ji jih nudijo narava in gore, pridejo najbolj do izraza v njeni poeziji. Dve njeni pesmi (Jesen v gorah in Tišina, nabita z glasbo) sta objavljeni v antologiji z naslovom Človek-gora-poezija. V zadnjih letih je odkrila strast fotografije. Je dobitnica bronaste plakete Občine Domžale in bronastega častnega znaka Planinske zveze Slovenije.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti