Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poziv k sodelovanju

na fotografskih razstavah v Info središču Triglavska roža na Bledu ki bodo v letu 2009
Oddaja najkasneje do četrtka, 31. julija 2008

Info središče Triglavska roža na Bledu je središče informacij, središče raziskovanj in spoznanj, zanimivosti in posebnosti, je kraj, ki združuje radovednost, znanost, umetnost in vzpostavlja naravi všečen odnos človeka do nje same in njegovega ustvarjanja v njenem krhkem ravnovesju.

Stalna ponudba Info središča Triglavska roža med drugim obsega tudi redno izmenjujoče se umetniške razstave, tako likovne kot fotografske.

V letu 2007 je mlado, novo nastalo info središče obiskalo več kot 8000 ljudi iz Slovenije in tujine. Ne glede na starost, jezik in poklic je njihov motiv splet radovednosti, odkrivanja lepote narave, naravovarstva in druženja, želje po vračanju v središče.

Triglavski narodni park in Info središče Triglavska roža na Bledu pozivata k oddaji oz. k izboru predlogov fotografskih razstav v letu 2009, ki bodo razstavljene v Info središču Triglavska roža na Bledu.

Vedno bolj prepoznavno info središče, zanimivi vsakomesečni dogodki, privlačen razstavni prostor in tehnično dovršene dvorane k sodelovanju na razstavah, predstavah, nastopih in predavanjih privabljajo znana slovenska imena s področja umetnosti in znanosti.
Vabimo vas, da paleto sodelujočih pri ustvarjanju programa Info središča Triglavska roža na Bledu z vašimi fotografskimi mojstrovinami obogatite tudi vi!

Razpisana tema: prosta

Pogoji in pravila:

  • prijavi se lahko kdorkoli (ljubiteljski, profesionalni fotografi)
  • slike naj bodo v velikosti najmanj 600 x 400 pik in brez okraskov (podpisi, besedila, okvirji, nepravokotni obrezi ...)
  • predloženi fotografski material mora vsebovati vsaj tretjino fotografij, ki bodo razstavljene na razstavi v Info središču Triglavska roža na Bledu v letu 2009
  • razstavni ambient nudi prostor za do 50 razstavnih enot (priporočljiva količina razstavljenih fotografij je od 30-50 enot)
  • fotografski material je lahko predložen v naslednjih oblikah: fotografija (fizično) ali digitalni medij
  • zaradi upoštevanja anonimnosti vas prosimo, da fotografije/digitalni medij označite le in samo z geslom (izbere in določi kandidat)
  • fotografija je lahko različna: umetniška, reporterska, športna, krajinska, arhitekturna, znanstvena, aero-fotografija, astro-fotografija itd.


Oddaja: do četrtka, 31. julija 2008
Fotografski material zaradi anonimnosti pošljite po pošti ali prinesite osebno na naslov:
Triglavski narodni park, Ljubljanska 27, 4260 Bled, s pripisom za fotografske razstave 2009. - Vljudno prosimo, da zaradi anonimnosti vaš predlog oddate le in samo pod lastnim geslom.

Kontaktna oseba: za vprašanja in težave v povezavi s pozivom sta vam na voljo Majda Kozjek (majda.kozjek@tnp.gov.si) in Alenka Petrinjak (alenka.petrinjak@tnp.gov.si)

Izbor: Fotografije bo pregledala in izbrala tričlanska strokovna komisija s strokovnim zunanjim sodelavcem. Izbor bo avgusta in september 2008 in bo anonimen.

Razglasitev rezultatov: rezultate oz. izbrana gesla bomo na spletni strani www.tnp.si in v drugih medijih javno objavili po 30. septembru 2008.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti