Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tekma sv.pokala v lednem plezanju v Saas Feeju

Končala se je sezona tekmovalnega lednega plezanja 2007/8 , ki smo jo Slovenci končali nadvse uspešno, saj je Matevž Vukotič zmagal v pokalu v kategoriji hitrost.

Letošnjih tekem svetovnega pokala (Daone, Busteni in Saas Fee) so se udeležili tudi štirje slovenski tekmovalci: Matevž in Jernej Vukotič, Peter Jeromel in Luka Krajnc. V težavnosti so dosegali dobre uvrstitve, Luka pa se je celo na dveh tekmah prebil v polfinale. Brata Vukotič sta že na tekmah Slovenskega pokala pokazala, da jima v hitrosti ni nihče kos, presenetila pa sta na tekmi v Daoneju, kjer je bil Matevž prvi, Jernej pa tretji. V Busteniju je hitrostna tekma odpadla ker se je led stopil, v Saas Feeju pa je peto mesto Matevžu zadoščalo za skupno zmago.

Znamenitost letošnjih tekem so bili Grivelovi Quantum Monster cepini, ki so se zvijali in na podprijemih pometali z oprimkov celo serijo dobrih tekmovalcev. Med njimi je bil tudi Evgenij Krivošejcev, ki je po tem, ko se mu je cepin v Daoneju zvil v obliki klobase, zamenjal sponzorja in se v Busteniju uvrstil na tretje, v Saas Feeju pa na drugo mesto..

Žalostna resnica so tudi posledice globalnega segrevanja, ki ledne tekme selijo na umetne oprimke, sezono pa skrajšujejo na zgolj dober mesec.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti