Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva preizkušnja

na letošnjem svetovnem prvenstvu v tekmovalnem turnem smučanju

Champery, nedelja, 24. februarja 2008: Na 4. Svetovnem prvenstvu v tekmovalnem turnem smučanju v švicarskem Champeryju je bila na sporedu prva - posamična preizkušnja. Od Slovencev se je najbolje odrezal Anže Šenk z Jezerskega, ki je bil 30., Nejc Kuhar je bil 31. (med mlajšimi člani pa je zasedel odlično 6. mesto), Marjan Zupančič 40., Klemen Triler pa 53.

Na prvi tekmi letošnjega svetovnega prvenstva - v posamični disciplini - je bilo na startu v kategoriji moških (espoir in senior) prijavljenih 95 tekmovalcev iz 28 držav, med njimi štirje Slovenci; na cilj jih je uspešno prispelo 88. Od naših je bil najhitrejši Anže Šenk na 30. mestu, tik za njim, na 31.mesto, pa se je uvrstil Nejc Kuhar (oba sta iz Odseka za tekmovalno turno smučanje pri Planinskem društvu Jezersko). Kot je povedal Šenk, mu je nastop uspel optimalno, saj je bil od naših najhitreje v cilju. »Le z zaostankom za prvim še nisem povsem zadovoljen; moj tihi cilj je zaostati manj kot 15% zmagovalčevega časa. S takim zaostankom bi se že uvrščal v zgornjo tretjino.« 22 letni Kuhar pa se je veselil 6. mesta med mlajšimi člani, saj je močno izboljšal uvrstitev z lanskega evropskega prvenstva v tej disciplini. Marjan Zupančič (PD Srednja vas v Bohinju) je bil 40.; zelo dobro mu je šlo pri vzponih, nekaj težav pa je imel pri spustih, tako, da je v celoti zadovoljen z doseženim. Za Klemena Trilerja (PD PT Ljubljana – PS Kranj) je bil današnji nastop krstni na tako velikem tekmovanju. Temu primerne so bile tudi težave s katerimi se je spopadal na progi. Hitro menjavanje kož in spuste po neutrjenih snežnih pobočjih bo vadil še na prihodnjih nastopih, pa gotovo še doma. Je pa tako s svojim nastopom, kot tudi z uvrstitvijo na 53. mesto zelo zadovoljen.

Kot je sporočil vodja slovenske ekipe Brane Žagar, so imeli na pobočjih 2030 metrov visoke gore Pain de sucre čudovit sončen dan. Start tekmovanja je bil pomaknjen v pozno dopoldne (ob 11. uri). Ta poteza organizatorja se je izkazala za odlično, saj se je sneg nekoliko zmehčal in so bile razmere zelo ugodne. Temperatura pa je bila kar precej nad ničlo (+ 10 °C), tako da je tekmovalce bolj kot mraz motila visoka temperatura.

V ponedeljek zvečer bo na sporedu štafetna preizkušnja. Start bo ob 19. uri.

Petra Lombar, KTTS pri PZS
Foto: Brane Žagar
Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti