Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pogum ga je stal življenje: Kako je 12-letnik v Alpah reševal svojega prijatelja

Dnevnik: V avstrijskih Alpah je 12-letnik poskušal rešiti prijatelja, a je padel v globel in umrl

DUNAJ - Dvanajstletni Hayden Waller iz angleškega mesteca Gillingham je na avstrijskem smučišču Mallnitz rešil prijatelja pred padcem v desetmetrski prepad, a je pri tem izgubil ravnotežje in zgrmel v smrt.

To se je zgodilo po tistem, ko je prijatelju spodrsnilo in je po ledenih skalah drsel proti prepadu. Haydnu je njegovo drsenje uspelo ustaviti, a je sam med reševanjem padel in z glavo zadel skalo ter potem nezavesten padel v globel. Sošolca iz skupine, ki se je povzpela na 150 metrov visoko razgledno točko, sta, kolikor hitro sta mogla, odšla po pomoč, mimoidoči sprehajalec pa je z mobilnikom poklical reševalce.

Znočilo se je in reševalci so morali osvetliti vse območje, da so sploh lahko prišli do ponesrečenega dečka. Ko je do njega prišel zdravnik, je le lahko potrdil smrt zaradi zloma vratu. Starša Heyley in Greg Waller sta takoj, ko sta izvedela za tragično novico, odhitela v Avstrijo. Kljub izgubi nista nikogar krivila za sinovo smrt; izjavila sta, da je bilo vse skupaj splet nesrečnih dogodkov.

Tragedija se je zgodila po tistem, ko so se štirje dečki odločili za sprehod na planino, čeprav so dobili dovoljenje le za odhod v mesto. Za ta podvig so se odločili slabo obuti, saj so imeli le športne copate. Med reševanjem so pomagali tudi učiteljema, ki sta se na lastno pest odločila za reševanje 12-letnika in pri tem omahnila v globino.

  22. 02. 2008

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti