Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Pet tekmovalcev na svetovno prvenstvo

Champery v Švici bo prihodnji teden gostil 4. Svetovno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju. Slovenijo bo zastopala peterica tekmovalcev. Največja pričakovanja so usmerjena v Nejca Kuharja in Anžeta Šenka.

Na 4. Svetovnem prvenstvu v Švici bodo pod slovensko zastavo nastopili članica Jana Marinko (AO Rašica), mlajši član Nejc Kuhar (TTSO Jezersko) in člani Anže Šenk (TTSO Jezersko), Marjan Zupančič(PD Srednja vas v Bohinju) in Klemen Triler (PD PT Ljubljana – PS Kranj), vodja ekipe bo Brane Žagar.

Čaka jih pet preizkušenj: v nedeljo, 24. februarja, se bodo pomerili na posamični tekmi (1650 metrov višinske razlike), v ponedeljek so na sporedu štafete, v torek ekipe - pari (1950 metrov višinske razlike), v četrtek paradna disciplina za Slovence - vertical (samo vzpon, 880 metrov višinske razlike) in v petek posamična preizkušnja na dolgo razdaljo (3000 metrov višinske razlike).

Največja pričakovanja so usmerjena v Nejca Kuharja in Anžeta Šenka. Kot je pred odhodom povedal selektor naše reprezentance Drejc Karničar, bo Kuhar poskušal izboljšati svojo in slovensko najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih v TTS v verticalu, kjer je na zadnjem SP v Italiji pred dvema letoma osvojil peto mesto. »Cilj je četrto mesto, stopničke bi bile sanjske. Konkurenca je namreč izjemna, saj je v letošnji sezoni mlajši član iz Španije na tekmah za SP premagoval tudi kompletno člansko konkurenco. Med člani pa je naš prvi adut Anže Šenk, ki se bo v hudi svetovni konkurenci poskušal uvrščati v prvo tretjino nastopajočih, za posebej odlično pa bomo lahko ocenili vsako uvrstitev v prvo dvajseterico. Najboljši slovenski članski uvrstitvi sta pred štirimi leti v Španiji dosegla Milan Šenk (17. mesto kombinacija) in Tone Karničar (19. mesto vertical),« je dejal Karničar. »Za Marjana Zupančiča bo to že tretji nastop na velikih tekmovanjih in drugi na SP, tako da ima tudi on nekaj izkušenj, ki mu bodo pomagale k čim boljšemu rezultatu. Prvič bo na enem od velikih tekmovanj nastopil Klemen Triler. Za oba bodo uvrstitve v prvo polovico nastopajočih lep dosežek. Člani bodo nastopili tudi v štafeti, kjer pričakujemo napad na izboljšanje šestega mesta iz Španije in sedmega izpred dveh let v Italiji. Sicer pa med disciplinami največ pričakujemo od naših v verticalu, kjer bo štartalo vseh pet reprezentantov.«

Edina ženska predstavnica Jana Marinko bo z izkušnjo lanskega nastopa na evropskem prvenstvu poskušala izboljšati rezultat Mete Meglič, ki je pred dvema letoma v verticalu zasedla 22. mesto.

Ker slovenski turni smučarji na 4. Svetovno prvenstvo odhajajo brez mladincev, so v skupni razvrstitvi nastopajočih držav pričakovanja nekoliko manjša; leta 2004 v Španiji so bili osmi, 2006 v Italiji pa enajsti.

Uradna stran SP v tekmovalnem turnem smučanju, kjer lahko dobite več podatkov o samem prvenstvu, je  .

Petra Lombar, KTTS pri PZS

Komisija za tekmovalno turno smučanje PZS 

Uradna stran SP v TTS: www.smwc2008.ch

Lokacija tekmovanja: google map

 

SkiMountaineering.org: program tekmovanj
v TTS za naslednja dva tedna

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti