Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Upešni na preizkušnji dvojic v Italiji

Četverica slovenskih tekmovalnih turnih smučarjev: Darko Kristanc in Janez Velikanje (Kranj) ter Nejc Kuhar in Anže Šenk (Jezersko) - se je v nedeljo, 10. februarja 2008, udeležila 25. tekme Transcavallo v Italiji (Vales).

Vales (Italija), 10.02.2008 - S 16,6 km dolgo progo s skupno 1910 metri vzpona in enako spusta, s tremi vzponi, na katerih je bilo treba del poti opraviti peš – z derezami, cepinom, pasom in »popkovino« -, se je uspešno spoprijelo 118 dvojic.

Najhitrejša sta bila s časom 2.06.09 Italijana Guido Giacomelli in Mirco Mezzanotte, ki sta kandidata za vrh tudi na svetovnem prvenstvu. Od slovenskih parov sta se s številčno konkurenco zelo uspešno spoprijela Nejc Kuhar in Anže Šenk (2.24.16), ki sta se uvrstila na odlično 6. mesto. Svoj cilj sta uresničila tudi Darko Kristanc in Janez Velikanje, ki sta s 46. mestom krepko zaorala v prvo polovico.

»Z Nejcem sva za zmagovalcema zaostala 18 minut in 7 sekund, poudariti pa moram, da naju je dvojica na drugem mestu prehitela le za 3 minute in 19 sekund. Tehnično zahtevna tekma nam je dala nov polet in optimistične občutke za naprej,« je povedal Šenk in dodal: »Odlična proga v hribovju Dolomitov vsakega tekmovalca preplavi z radostjo, sončno vreme z gostoljubno postrežbo, kot znajo le Italijani, pa je lepo zaokrožilo celotno tekmovanje.«

Petra Lombar
Komisija za tekmovalno turno smučanje pri PZS

Komisija za tekmovalno turno smučanje 

Od leve: Nejc Kuhar, Janez Velikanje,
Anže Šenk, Darko Kristanc

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti