Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zasledovalcev nista videla

Gorenjski glas - Maja Bertoncelj: Anže Šenk in Nejc Kuhar sta nova državna prvaka v tekmovalnem turnem smučanju v dvojicah

Krvavec – Druga letošnja tekma Slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju je bila v soboto v organizaciji postaje GRS Kranj na Krvavcu in je štela za državno prvenstvo dvojic. V megli, snegu in vetru sta po pričakovanjih naslov državnih prvakov osvojila najboljša posameznika z uvodne tekme na Jezerskem Nejc Kuhar in Anže Šenk (Jezersko 1).

»V tekmo sva šla brez taktiziranja. Veliko sva skupaj trenirala, tako da se dobro poznava. Tudi po pripravljenosti sva kar enakovredna. Se je pa pri meni že poznala utrujenost, ni bilo prave moči. V delu, kjer je proga v vzponu na Zvoh, sva skrenila s smučišča, zelo mi je drselo in sem moral nekajkrat celo »poštanfati«. Imel sem občutek, da sta naju Tomaž Soklič in moj oče začela loviti. V zadnjem delu pa je potem šlo bolje. V megli najbližjih zasledovalcev nisva prav veliko videla,« je povedal Anže Šenk. Skupaj s Kuharjem sta bila v članski kategoriji prvič skupaj v paru. »Konec tedna greva na močno mednarodno tekmo v Italijo, nato je državno posamično prvenstvo na Voglu, sledi svetovno prvenstvo. Proga na Voglu je pisana na kožo Nejcu in bom tam težko boljši, zato bom verjetno formo tempiral za svetovno prvenstvo,« je pojasnil 24-letni turni smučar z Jezerskega, ki se je letos turnega smučanja lotil zelo resno in tako kot Kuhar trenira po programu Iztoka Cukjatija.

Druga na Krvavcu sta bila Tomaž Soklič in Milan Šenk (Jezersko-Šenturška Gora). »S Tomažem sva bila skupaj v paru že pred leti. Na progi sva se super ujela. Tomaž je bil spredaj in me je kontroliral. Na spustu sem v megli videl le njega in mu sledil, saj ta teren zelo dobro pozna,« je povedal 51-letni Milan Šenk, Anžetov oče. Tretja sta bila Klemen Triler in Marjan Zupančič (KGT Papež). Pri ženskah sta zmagali Mirjam Leban in Jana Marinko (Slow Motion), pri mladincih pa Žan in Gašper Karničar (Jezersko)

Avtor: Maja Bertoncelj, foto: Gorazd Kavčič

  05.02.2008

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti