Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mariborčan v smrt na zakletem ledeniku

Večer, Črna kronika: V švicarskem Zermattu je 39-letni smučar padel v razpoko, padca trideset metrov globoko ni preživel


Smučarski izlet skupine prijateljev iz Maribora na švicarski ledenik Zermatt se je končal s tragedijo. Eden izmed njih, po naših podatkih Samo Brejc, je umrl na grozovit način: padel je v ledeniško razpoko, trideset metrov globoko. Divja, neurejena smučišča na območju Kleinmatterhorna, kjer se je nesreča zgodila, so sicer raj za smučarje, željne adrenalinskih podvigov. Toda Brejc, 39-letni zavarovalniški cenilec, se naj ne bi bil zaletavo spustil v nevarnost. Našli so ga ob urejeni progi.

Mariborčana, zagrizenega rekreativnega športnika, so nazadnje videli živega minuli četrtek okoli 15. ure. Nenadoma ga ni bilo nikjer več. Potem ko se ob kolegih ni prikazal nekaj ur, je postalo sumljivo. Poklicali so policiste, ti so smučarja ob 19. uri uradno razglasili za pogrešanega. Začela se je iskalna akcija, reševalci niso obupali niti tedaj, ko se je nad športno središče spustila tema.
Ob enih zjutraj so se približali dnu razpoke ob progi in iskanja je bilo konec. Možakar je trideset metrov pod smučiščem ležal negiben. Ko so se prebili do njega, so ugotovili, da je mrtev. Včeraj so nam na policijski postaji v Zermattu v telefonskem pogovoru zgolj potrdili smrt Slovenca, več se o tem primeru niso hoteli pogovarjati. Da preiskava še traja, so navrgli.
Zermatt je tako v zadnjem času ledenik smrti. Pred dvema tednoma je plaz odnesel 59-letnega Švicarja. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je še isti dan umrl v bolnišnici. Podobna nesreča se je zgodila štiri dni pozneje, takrat je v rokah zdravnikov umrl 66-letni Švicar.

BORUT PLANINŠIČ ML.


Območje Kleinmatterhorna skriva številne pasti, ena je bila usodna za slovenskega smučarja.

Vecer.si    28.01.2008

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46070

Novosti