Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Otvoritveni izlet nove sezone

sreda, 30. januar 2008, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 2061

Številni planinci in kolesarji Obalnega PD Koper so zadnjo nedeljo hodili in kolesarili v neposrednem koprskem zaledju


Hodili in kolesarili so po manj znanih poteh in bili navdušeni nad odkrivanjem nadvse zanimivih kotičkov v bližini Pomjana, kjer so dosegli najvišjo točko 380 metrov.


Poudarek je bil na spoznavanju in druženju, zato so se kar dvakrat srečali, skupaj popili čaj in utrjevali medsebojno bratstvo v prijetnem vzdušju. Za uspešno izvedbo zanimivega izleta gre zahvala skupini zanesenjakov s predsednikom OPD Aldom Zubinom na čelu, ki so se pred tem spoprijeli s trdim delom na zaraščenih odsekih poti in jih usposobili za uporabo. Kljub temu so morali udeleženci čez drn in strn, ponekod tudi po blatu in vodi. Posnetki so zgovoren dokaz o njihovih podvigih, pričajo pa tudi o prisrčnem prijateljskem vzdušju na srečanjih ob čaju.

Morda ne bo tako igrivo, a zagotovo bo prijazno tudi na vseh ostalih izletih, ki so jih v OPD pripravili za leto 2008. Program planinskih in kolesarskih izletov je zelo pester: za vsakogar nekaj. Veliko je pohodov v bližnjo okolico s poudarkom na spoznavanju naravoslovne in tudi kulturne dediščine Istre, Krasa, Brkinov, Čičarije … Zahtevnejši izleti v visokogorje pa imajo vedno tudi možnosti lažjih variant, da bo poskrbljeno za izurjene planince kot tudi za vse tiste, ki šele začenjajo spoznavati čare hoje in gora.

Program in vse podrobne informacije dobijo člani ob plačilu članarine v društvenih prostorih v Kopru, Ulica agrarne reforme 15 in v društveni pisarni v Luciji (prostori KS), Obala 150.

Maruška Lenarčič

Fotografije Dorijana Toškan

eXTReMe Tracker