Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrtonosni padec v ledeniško razpoko

Dnevnik - Tomaž Klipšteter: Zermatt usoden za 39-letnega Mariborčana

Dnevnik, torek, 29. 01. 2008, Črna kronika


MARIBOR - Smučarske počitnice na švicarskem ledeniku Zermatt so bile usodne za 39-letnega smučarja iz Maribora. Po neuradnih podatkih naj bi Samo Brejc minuli četrtek popoldne zapustil urejeno smučišče na območju Kleinmatterhorna, morda zato, ker ga je zamikala bolj adrenalinska vožnja po nesteptanem snegu.

Med vijuganjem je očitno prezrl več kot 30 metrov globoko ledeniško razpoko in padel vanjo. Padca ni preživel. Mariborčana so švicarski gorski reševalci našli šele po večurni reševalni akciji, ki se je zavlekla pozno v noč.

Istega dne je imel na smučišču Kreischberg na meji med avstrijsko Štajersko in Koroško več sreče v nesreči 14-letni Tomaž G. Po podatkih štajerske policijske uprave je slovenski učenec skočil čez nepregledno vzpetino pred teptalnik, ki se je spuščal po smučišču. Mladenič se trčenju s strojem, ki je imel vključeno vso varnostno signalizacijo, ni mogel izogniti. Fantove hude telesne poškodbe so reševalci najprej oskrbeli na smučišču, od koder so ga s helikopterjem odpeljali v otroško kliniko v Celovec, kjer je ostal na zdravljenju.

 Tomaž Klipšteter

 

 

 

 

 

Foto: Dokumentacija Dnevnika

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti