Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Počuti se močnejšega kot lani

Gorenjski glas - Maja Bertoncelj: Konec tedna bi se v Tržiču moral začeti slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju, a je tekma zaradi pomanjkanja snega odpovedana. Skupno zmago v pokalu bo branil Tomaž Soklič

Gorenjski glas, torek, 15. januarja 2008 - ŠPORT


Počuti se močnejšega kot lani

Konec tedna bi se v Tržiču moral začeti slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju, a je tekma zaradi pomanjkanja snega odpovedana. Skupno zmago v pokalu bo branil Tomaž Soklič, ki bi rad prvič na posamični tekmi zmagal na Jezerskem, njegov največji tekmec Nejc Kuhar pa vse podreja svetovnemu prvenstvu.

Kranj - V koledarju Slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju je bilo predvidenih šest tekem, prva naj bi bila že 20. januarja na Zelenici, a so organizatorji včeraj dokončno sporočili, da je tekma zaradi pomanjkanja snega odpovedana. 26. januarja je tekma na Jezerskem, 2. februarja na Krvavcu (državno prvenstvo za pare), 16. februarja na Voglu (državno prvenstvo posamično), 23. februarja na Pokljuki in 9. marca na Okrešlju. Vse pa bo seveda odvisno od vremenskih razmer. Lani sta bila v boju povsem za vrh Tomaž Soklič, ki bo branil naslov skupnega zmagovalca pokala, in Nejc Kuhar. Kako sta pripravljena letos?

"V pripravljalnem obdobju sem zelo dobro treniral. Lani sem začel sodelovati s trenerjem Iztokom Cukjatijem, s katerim sva se dobro ujela. Mislim, da sem že sedaj dobro pripravljen, čeprav se bo forma do vrhunca sezone, svetovnega prvenstva, še stopnjevala," pravi Nejc Kuhar. Da je turni smučar in gorski tekač iz Kokre res dobro pripravljen, potrjuje tudi zmaga na novoletnem teku gor-dol-gor na Kališče, kjer je bil hitrejši od Grega Boleta, odličnega kolesarja po novem Adrie Mobila, ter tudi So-kliča. "Konkretne primerjave z lansko sezono še ne morem dati, bodo tekme prinesle svoje. Čeprav prvi občutki niso slabi, počutim se močnej šega kot v prej šnji sezoni," pojasnjuje Kuhar, ki je v tej sezoni že nastopil na eni močni tekmi v vzponu v Italiji in na klasični tekmi v Avstriji: "Prva tekma je pokazala, da sem v vzponu že zelo dober, druga pa, da na ekstremno težkih tekmah še ne morem nastopiti optimalno." Njegov prvi cilj v sezoni bo svetovno prvenstvo konec februarja v Švici. "Letos sem namreč zadnje leto med mlajšmi člani. Izboljšati želim lansko 4. mesto. Treningi so povsem podrejeni svetovnemu prvenstvu. Zagotovo bom ciljal tudi na zmago na državnem prvenstvu na Voglu. Tekme za slovenski pokal bom jemal bolj kot pripravo za močnejše tekme," še dodaja Kuhar, ki se je lani moral zadovoljiti z 2. mestom v skupnem seštevku pokala. Pred njim je bil izkušenejši Tomaž Soklič s Šenturške Gore, ki pa poleti zaradi poškodbe rebra ni mogel trenirati: "Takrat sem izgubil motivacijo, sem že razmišljal, da bi izpustil sezono. Ta prisilni počitek se mi pozna. Verjetno je Nejc bolje pripravljen, kar se je pokazalo rudi na treningih, ki sva jih naredila skupaj. V zadnjem obdobju seveda vsak trenira posebej, jaz s smučmi predvsem na Krvavcu, sicer pa je več suhega treninga. Upam na najboljše. Zmagal bi rad na Jezerskem, ker tam na posamični tekmi nisem še nikoli."

Maja Bertoncelj
Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti