Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistične novice 15.01.08

Večino novic je odplaknila odjuga

Alpinistične novice

Miksanje

Odjuga je v kali zatrla ledne navdušence. ravno  dobro vplezanim so  dobesedno odtekli skoraj vsi slovenski ledeni slapovi. Odjugi še ne kaže konca in res se je bati, da bo konec s plezanjem ledenih slapov. Dobra stran sedanjega vremena je le to, da ga gori ponekod kar dobro mede in če ne drugega se bo dalo vsaj smučati. Ko se razmere uredijo in ob dobri ohladitvi je upati tudi na kako fino snežno smer. Inshallah!

 Da vseeno ostanemo pri zimskem orodjarjenju, nam bo pomagal Dejan Koren (AO Vipava, Dumo) z novico, ki se mi je nekaj časa uspela skrivati v mojem poštnem nabiralniku. Dejan je v zadnjih dnevih preteklega leta z Majo Vogrinec obiskal skalno luknjo nad  dolino Landro in močan kot je  zelo hitro, v drugem poizkusu, preplezal kombinirano smer Mixisch Fix (M 10+, 25 m). Dejal je, da so (bile) v votlini  mnogo boljše ledne razmere kot lansko leto.

Nekaj dni pred tem sta Dejan Koren in Aleš Bajec (AO Vipava) preplezala tudi strmi slap Psihoanaliza  v dolini Koritnice.

Tekmovanja

Minuli vikend sta bili dve pomembni tekmovanji. Eno v ameriškem in eno v slovenskem merilu. Vsakoletni plezalski vele dogodek v Ourayu je združil veliko število najboljših ameriških in tudi evropskih lednih plezalcev, ki so se srečali v največjem lednem parku na svetu.  Višek vsakoletnega srečanja je  tekmovanje v lednem oz. kombiniranem plezanju. Kot večino zadnjih let se je tekmovanja udeležila Tanja Grmovšek in se kot vsako leto tudi odlično odrezala. Več na Alpinistovi strani in uradni strani tekmovanja.

Na domačem tekmovanju za slovenski pokal so bile razmere mokre in tekmovanje izvedeno tako rekoč zadnji hip. Vseeno je ob velikem trudu prizadevnih organizatorjev tekmovanje lepo uspelo. Rezultati, fotografije in film se nahajajo na strani Slovenskega pokala in strani Ledno plezanje.

Srečno!

Tomaž Jakofčič

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti