Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za praznike bo s prijatelji

Gorenjski glas - Vilma Stanovnik: Zmagovalka letošnjega SP v športnem plezanju Maja Vidmar

Gorenjski glas, ponedeljek, 31.12.2007


Za praznike bo s prijatelji

Zmagovalka letošnjega svetovnega pokala v športnem plezanju Maja Vidmar bo po najuspešnejši tekmovalni sezoni proslavljala z domačimi in prijatelji.

Minulo leto si bo prav gotovo za vedno zapomnila Škofjeločanka Maja Vidmar, ki je v letošnji sezoni na tekmah navduševala tako sebe kot številne navijače, ki so se ob uspehih odličnih slovenskih športnih plezalk minula leta že poštno razvadili. Kljub temu še nobeni ni uspelo zmagati v skupnem seštevku svetovnega pokala, Maja pa se je zgodovinske skupne (in hkrati posamične) zmage veselila na finalu v Kranju.

Kaj vam bo iz leta 2007 najbolj ostalo v spominu?
"Letošnje leto si bom zagotovo dobro zapomnila, saj je bilo zame res nekaj posebnega. Bilo je ogromno odličnih rezultatov, od medalje na svetovnem prvenstvu do zmag na tekmah svetovnega pokala in končne skupne zmage. Zelo vesela sem bila tudi povabila na prireditev športnika leta v Cankarjev dom, saj sem bila povabljena prvič, in ob tem seveda naslova druge najboljše športnice v Sloveniji, kar je zame res lepo priznanje. V zasebnem življenju ni bilo sicer nič posebnega, vendar pa sem uživala vse leto in želim si še več takih let."

Kako boste praznovali novo leto?
"Nimam nobenih posebnih načrtov, nikakor pa ne bom šla nikamor daleč od doma. Najbrž bomo skupaj s prijatelji, morda bom šla v Ljubljano, odločila se bom zadnji hip."

Gotovo ste z mislimi že pri novih ciljih?
"Za naprej imam kar nekaj novih ciljev, največje tekmovanje v letu 2008 pa bo evropsko prvenstvo, kjer si vsekakor želim zmage. Tudi v svetovnem pokalu bi bila še naprej rada uspešna, in če bom ponovila letošnjo sezono, bo to vsekakor lep dosežek. Poleg tega bi rada počasi dokončala študij, in če mi bo uspelo še to, bom res lahko zadovoljna."

 

Vilma Stanovnik
Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti