Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slovo od starega leta v planinah

ponedeljek, 31. december 2007, ob 14:05, Franci Savenc, ogledov: 1844

Gorenjski glas - Mateja Rant: Vsi, ki bi se radi umaknili mestnemu vrvežu in se od starega leta poslovili v zavetju gora

Gorenjski glas, ponedeljek, 31. decembra 2007


Slovo od starega leta v planinah

Vsi, ki bi se radi umaknili mestnemu vrvežu in se od starega leta poslovili v zavetju gora, se bodo lahko odpravili silvestrovat v katero od planinskih koč. Na spletnih straneh Planinske zveze Slovenije smo preverili, katere višje ležeče koče so odprte v teh zimskih dneh.

Za organizirano silvestrovanje bodo poskrbeli v Domu na Komni 1520 metrov visoko, kjer bodo obiskovalci poleg ob dobri večerji lahko uživali še v lepem razgledu na Bohinjsko jezero in okoliške vrhove. Silvestrovanje bodo pripravili tudi v Erjavčevi koči na Vršiču in Koči na gozdu. Najvišje bodo verjetno silvestrovali tisti, ki bodo med prazniki obiskali Roblekov dom na Begunjščici na 1657 metrih. Nad 1600 metri bosta za novo leto odprti še koča na Ratitovcu in Blejska koča na Lipanci. Veseli družbi planincev se bo med prazniki mogoče pridružiti še v planinskem domu na Kališču in na Zelenici, domu na Kofcah ter v kočah na Dobrči in na Kriški gori. Odprta bo tudi koča na Blegošu ter Valvasorjev dom pod Stolom in dom pod Storžičem.

Mateja Rant
eXTReMe Tracker