Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Novoletna popotnica

ponedeljek, 31. december 2007, ob 09:01, Vladimir Habjan, ogledov: 1582

GRZS: Popotnica obiskovalkam in obiskovalcem našega gorskega sveta

GRZS, ponedeljek, 31. december 2007Popotnica obiskovalkam in obiskovalcem našega gorskega sveta

Izteka se leto, ki bo v delu GRZS zaznamovano kot izredno delovno. Tako na področju izobraževanja in preventive, kot tudi reševalnega dela. Žal se je v najbolj povečalo slednje. Krepko smo presegli vse dosedanje številke. Beležimo največ posredovanj, imeli smo največ poškodovanih in na žalost tudi največ mrtvih v našem alpskem in predalpskem svetu do zdaj.

Reorganizacija gorskih reševalcev v lanskem letu je žal vzbudila precej razburjenja. Poudariti želimo, da se je spremenil le naš pravni status – GRZS je postala samostojna pravna oseba. Naš osnovni smisel in temeljna dejavnost pa ostajata še naprej enaka - pomagati vsem, ki nas potrebujejo. S svojim transparentnostjo in odnosom smo prepričali tiste, ki v naši državi urejajo zakonodajo in financirajo našo nesebično človekoljubno pomoč. Upamo, da smo s svojim delom in pristopom prepričali tudi tiste, ki nas potrebujejo.

Tudi status gorskih reševalcev ostaja nespremenjen. Smo namreč prostovoljci, ki v svojem prostem času izvajamo vse naloge, ki nam jih nalaga poslanstvo naše organizacije (službe). Dalje ,,, >

eXTReMe Tracker