Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Domačinom največ zmag

Gorenjski glas - Stojan Saje: Dvorana tržiških olimpijcev je v soboto in nedeljo gostila zadnjo tekmo državnega prvenstva v športnem plezanju

Gorenjski glas, torek, 11. decembra 2007


Domačinom največ zmag

Zadnja tekma športnih plezalcev v Tržiču je bila napeta. Državni prvaki so Patricija Levstek, Jure Bečan, Natalija Gros in Klemen Bečan.

Tržič - Dvorana tržiških olimpijcev je v soboto in nedeljo gostila zadnjo tekmo državnega prvenstva v športnem plezanju. Po tekmah starejših deklic in dečkov ter kadetinj in kadetov so se prvi dan pomerili v kvalifikacijah članice in člani. Največ zanimanja je bilo za njihov finalni nastop, ki so ga spremljali številni gledalci. Videli so imenitne boje devetih deklet in desetih fantov.

Na zadnji tekmi mladink je bila Maruša Rodič (ŠD Triumf) za las boljša od članice ŠPO Tržič Patricije Levstek. Slednja je zmagala v drugem obračunu v superfinalu. "Odločala je psiha. Zaupala sem vase in osvojila prvi naslov prvakinje. To je nekaj najboljšega, saj sem bila večkrat druga," je dejala po tekmi. Med mladinci je bil tudi tokrat nepremagljiv Jure Bečan (ŠPO Tržič). Drugo mesto si je priboril Miha Britovšek (AK Slovenj Gradec), tretje pa Grega Selak (PK Škofja Loka). Enaka mesta so zasedli v končni razvrstitvi državnega prvenstva po štirih tekmah. Pri članicah so se uvrstile od prvega do tretjega mesta Natalija Gros (AO Kranj), Maja Vidmar in Lucija Franko (obe PK Škofja Loka). Tak je bil vrstni red tudi v državnem prvenstvu, kjer sta prvi dve zbrali enako število točk. "Težko sem se sprijaznila, da moram še enkrat v steno. Plezala sem neobremenjeno, zato sem zmagala. Drugi naslov prvakinje mi pomeni še več od prvega, saj sem imela letos vzpone in padce. Potrdil je pravilnost treninga," je izjavila Natalija. Pri članih se je vrstni red premešal. V Tržiču so bili najboljši Klemen in Jure Bečan (oba ŠPO Tržič) ter Anže Štremfelj (AO Kranj). Prva tri mesta v državnem prvenstvu so zasedli Klemen Bečan, Matej Sova in Jure Bečan (vsi ŠPO Tržič).

Zaradi enakega števila točk sta prva dva tekmovala še enkrat. "Obeh zmag sem vesel. Škoda, da je Matej naredil napako, sicer bi šlo na tesno. Kaj menim o drugem naslovu prvaka? Prihodnje leto bo tretji," je povedal Klemen, ki želi višje v svetovnem pokalu.
Za zadnjo tekmo sta podelila medalje in diplome predsednica PD Tržič Erna Anderle in tržiški župan Borut Sajovic. Slednji je spomnil, da se poslavlja plezalec Tomaž Valjavec, ki je ponesel ime Tržiča po Sloveniji in tujini. Tomaž in Lucija Franko sta ob slovesu prejela darila organizatorja in soplezalcev.

Pokale najboljšim letos je izročil Tomo Česen iz komisije za športno plezanje.
V nedeljo so tekmovali še cicibanke in cicibani ter mlajše deklice in dečki. Pri prvih sta zmagala na zadnji tekmi in skupno Anja Murko iz Hrastnika in Martin Bergant iz Škofje Loke. Pri deklicah je bila najboljša Jera Lenardič iz Kranja. Pri dečkih je na zadnji tekmi zmagal Domen Škofic iz Radovljice, skupno pa Gašper Pintar iz Škofje Loke. Pokale za skupno razvrstitev med klubi so prejeli AO Kranj, PK Škofja Loka in ŠPO Tržič.

Stojan Saje
Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti