Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Maja Vidmar druga na izboru športnikov leta

KŠP: Tradicionalni izbor športnika leta v Sloveniji za leto 2007
Delo: Japonsko srebro spet sijalo - Druga je bila športna plezalka Maja Vidmar
Spletne objave: Siol.net, 24ur.com, RTV SLO …

Komisija za športno plezanje: 21.12.2007, objavil Tomo Česen


Maja Vidmar druga na izboru športnikov leta

Včeraj je v Cankarjevem domu potekal tradicionalni izbor športnika leta v Sloveniji. Da je bila izjemna sezona Maje Vidmar še kako opažena, priča tudi njeno drugo mesto po izboru športnih novinarjev. Na lestvico je bila uvrščena tudi Natalija Gros.


Delo, petek, 21.12.2007 - ŠPORT


Japonsko srebro spet sijalo

Ljubljana – Sinoči so na slovesni prireditvi v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma priznanja za najboljše športnike v letu 2007 prejeli smučarska tekačica Petra Majdič, atlet Primož Kozmus in odbojkarji ACH Volley. Omenjeni so prejeli največ glasov članov Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS), ki je letos že sedemnajstič v samostojni Sloveniji organiziralo prireditev Športnik leta.

Odločitev športnih novinarjev je bila najlažja pri ženskah, saj je Majdičeva prejela kar 390 glasov in še drugič zapored dobila nagrado. Druga je bila športna plezalka Maja Vidmar (114), tretja pa atletinja Brigita Langerholc (87). V moški konkurenci je bil rezultat veliko bolj tesen. Kozmus je z 262 glasovi premagal telovadca Mitjo Petkovška (247) in hokejista Anžeta Kopitarja (117). V glasovanju za ekipo leta so novinarji ACH Volley namenili 58 glasov. Veslaški dvojec Iztok Čop-Luka Špik jih je prejel 49. Letos ni bilo posebne kategorije najboljša ekipa v posamičnih športih, ki so jo združili z ekipo leta v kolektivnih športih.

Majdičeva iz Brinja pri Ljubljani, ki bo jutri praznovala 28. rojstni dan, je na začetku leta zmagala na tekmi prestižne serije Tour de Ski. Na svetovnem prvenstvu v Saporu je februarja osvojila srebrno kolajno, prvo za Slovenijo na velikih tekmovanjih v smučarskem teku. Nato je zmagala še na tekmi v Stockholmu in zasedla četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. V tej sezoni je v Kuusamu zabeležila že peto zmago in napovedala boj za končno prvo mesto.

Tudi tri mesece starejši Kozmus se je iz dežele vzhajajočega sonca vrnil s srebrno kolajno. Na avgustovskem SP v Osaki jo je osvojil v metu kladiva, ko je orodje zalučal 82,29 metra, le centimeter manj od svojega državnega rekorda, ki ga je postavil nekaj mesecev prej.

Blejski odbojkarji so letos osvojili državni in pokalni naslov in bili najboljši v srednjeevropski ligi. Iz Modene so se vrnili z naslovom prvaka v pokalu Top Teams, zato jim je Evropska odbojkarska zveza dala posebno vabilo za nastop v elitni ligi prvakov, ki ga to jesen uspešno upravičujejo.

Ob 40. obletnici prve podelitve omenjenih nagrad sta veslač Čop (osemkrat športnik leta) in nekdanja alpska smučarka Mateja Svet (sedemkrat zapored) prejela posebni priznanji za njuni bogati športni poti. Podelili so tudi tudi najvišja priznanja v neolimpijskem letu. Velike statue so dobili svetovni in evropski prvak na bradlji Petkovšek, svetovni in evropski podprvak na drogu Aljaž Pegan, svetovni prvak v deskanju na snegu Rok Flander, svetovna prvaka v veslanju Čop in Špik, bronasti z jadralnega SP Gašper Vinčec ter zvezdi večera Kozmus in Majdičeva.

DŠNS je prireditev letos organiziralo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) in ministrstvom za šolstvo in šport (MŠŠ). Prenašala jo je Radiotelevizija Slovenija, vodila pa Miša Molk in Grega Skočir. Glasbeni gostje so bili skupina Srečna mladina, Gušti&Polona in Neža Trobec Teropšič. Priznanja DŠNS za najboljše športnike je tako kot vsa zadnja leta izdelal priznani akademski slikar Janez Mišo Knez.

Peter Zalokar

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti