Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Priznanja za dobro in posnemanja vredno delo planinskih prostovoljcev

Večer, Narava, gore in ljudje: 35 planincem podelili spominske plakete in svečane listine

Večer, četrtek, 13. decewmbra 2008 - Narava, gore in ljudje


 

Priznanja za dobro in posnemanja vredno
delo planinskih prostovoljcev

35 planincem podelili spominske plakete in svečane listine

Planinska zveza Slovenije je v soboto v Metliki pripravila slovesnost, na kateri so podelili letošnja planinska priznanja (to smo v Večeru že omenili). Mag. Franci Ekar, predsednik PZS, je v uvodu predstavil delovanje planinske zveze, v katero je vključenih skoraj 53 tisoč Slovencev. Planinska društva upravljajo s 171 planinskimi kočami, zavetišči in bivaki, skupaj imajo šest tisoč ležišč in okoli tisoč markacistov skrbi za sedem tisoč kilometrov planinskih poti. " Ob današnjem slavnostnem trenutku smo planinci lahko veseli planinskih dejanj množice planinskih delavcev, ki skrbijo za delo z mladimi, s katerimi zahajajo v gore, jih učijo spoštovanja do le-teh. Zahvala markacistom, ki več kot stoletje ohranjajo in vzdržujejo planinske poti, športnim plezalcem, ki posegajo po prvih mestih in gospodarjem planinskih domov ter postojank, ki so neumorni prostovoljci in predani planinstvu," je med drugim povedal predsednik mag. Ekar.

Svečane listine Planinske zveze Slovenije za planinsko vzgojo in izobraževanje, varstvo gorske narave ter alpinistične in gorske reševalne dejavnosti so letos prejeli: Ivan Cigale z Raven na Koroškem, Jože Četina iz Celja, Danilo Gradišar iz Križ, Anton Demšič iz PD TAM Maribor, Milan Hanzel iz Sežane, Franc Komerički iz Vrelca pri Rogaški Slatini, Marinka Koželj Stepic iz Ljubljane, Alojz Mikek z Ljubnega ob Savinji, Albin Noč z Jesenic, Marko Selan iz PD Viharnik Ljubljana, Jože Stanonik iz Škofje Loke, Vinko Šeško iz Sevnice in Egon Urbanija iz Zagorja

Spominske plakete planinske zveze pa so prejeli: Marija Kovačič, Bruno Fras in Ivan Borko iz Pošte in Telekoma Maribor, Irena Brložnik iz Velenja, Janez Brojan iz PD Dovje-Mojstrana, Dora Kalčič iz Ilirske Bistrice, Branko Šegel iz Mežice, Nerone Oliveri in Darko Butinar iz Kopra, Leopoldina Lorenci iz Slovenske Bistrice, Matija Močilnik iz Prevalja, Terezija Moretti iz Novega mesta, Drago Peršl iz Ljubljane, Stanko Debelak iz Gorij, Slavko Gerlica iz Ljubljane, Ivo Štrucl in Alojz Gorše iz Mežice, Gizela Greben iz Hrastnika, Florijan Nunčič iz Celja, Boris Robič iz Gozda - Martuljka in Stanislav Simšič iz Kamnika.

URŠKA ŠPROGAR

 



S slovesnosti v Metliki
Foto: Danilo Sbrizaj

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti