Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dan istrskih planincev

Istrska planinska zveza in Hrvaško planinsko društvo »Planik« iz Umaga sta organizirala že peto srečanje, imenovano Dan istrskih planincev, letos v prijaznem mestecu Grožnjan.

Dan istrskih planincev

Istrska planinska zveza in Hrvaško planinsko društvo »PLANIK« iz Umaga sta v novembru organizirala že 5. srečanje planincev, poimenovano Dan istrskih planincev, ki je bilo letos v prijaznem mestecu Grožnjan. Srečanja so se udeležili tudi planinci Obalnega planinskega društva Koper in druga prijateljska društva iz Slovenije, prišli pa so celo predstavniki italijanskega planinskega društva iz Milj.

Istrski planinci so pripravili zanimiv štiriurni pohod, ki je potekal iz Grožnjana proti vasem Pertići, Gornji Kalcini, Sv. Juraj do mesteca Završje, od koder so pohodniki po krajšem odmoru krenili na opuščeno progo Parenzana, zdaj urejeno kot mednarodna rekreativna Pot zdravja in prijateljstva (o kateri smo že pisali) ter prehodili čudovit del trase, se spustili do vasi Kostajnica, mimo lovskega doma do Grožnjana. V vedrem vzdušju so udeleženci uživali lepote jesensko obarvane narave in občudovali značilna istrska naselja. V Grožnjanu jih je pričakalo kosilo in prijetno veselo druženje, kjer ni manjkalo pesmi in plesa.
Tesne vezi med slovenskimi in hrvaškimi planinci, stkane pred davnimi časi, se niso nikoli razrahljale. Radi se družijo na tradicionalnih pohodih kot je Slavnik in skupaj obiskujejo čudovite kotičke Istre.

Maruška Lenarčič

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti