Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Med vračanjem s planine Kisovec

po lovski poti proti Sv. Primožu je zgrešil pot in v strmem brezpotju padel ...
15 gorskih reševalcev iz GRS Kamnik je akcijo zaključilo danes ob 5. uri zjutraj.
Delo: Planinca rešil pasji lajež
GRZS: Zahvala očeta

Med vračanjem s planine Kisovec

Ob 21.41, kmalu po rednem tedenskem sestanku, smo bili aktivirani gorski reševalci iz GRS Kamnik. V večernih urah (v četrtek, 6. decembra) se je planinec, doma iz Kamnika, s psičko vračal s planine Kisovec po lovski poti proti Sv. Primožu. Zgrešil je pot in v strmem brezpotju padel. Ker so ga doma pogrešili, ga je šel iskat sorodnik. Ob poti je slišal pasji lajež, ki ga je pripeljal do pogrešanega. Malo pred polnočjo smo prispeli do hudo poškodovanega planinca (poškodbe glave, hrbtenice in gležnja). Zdravnik dr. Primož Trunk ga je oskrbel. Imobilizirali smo ga in s pomočjo nosil in vrvne tehnike spustili do poti, od koder smo ga z novimi gorskimi nosili prenesli do Zgornjega Prapretna, kjer so ga prevzeli reševalci ZD Kamnik. Petnajst gorskih reševalcev iz GRS Kamnik je akcijo zaključilo danes ob 5. uri zjutraj.

Za GRS Kamnik Vladimir Habjan


 Glej tudi Bilten URSZR - objavljamo ga na strani "informacije"

 Gorska reševalna zveza Slovenije: Nočno reševanje na Veliki planini

Delo, sobota, 08.12.2007 - Kronika 

Planinca rešil pasji lajež

Kamnik – Kamniški gorski reševalci so včeraj ob petih zjutraj do reševalcev na nosilih prinesli 42-letnega domačina, ki mu je na poti proti Svetemu Primožu spodrsnilo in je omahnil v globel. Kot so v poročilo zapisali policisti, se je planinec v večernih urah s svojo psičko vračal po lovski poti s planine Kisovec proti Primožu. V temi je zašel s poti in zdrsnil v globel. Bilo je že precej pozno, njegove domače je zaskrbelo in eden od sorodnikov ga je šel iskat. K sreči se psička ni oddaljila od kraja, kjer se je ponesrečil njen gospodar, in je z laježem opozorila sorodnika, ki je po poti prišel mimo. Gorski reševalci, petnajst mož se je opremilo za reševanje, je malo pred deseto zvečer odšlo v hrib. Okrog polnoči so prišli do planinca, ga imobilizirali, naložili na nosila in z vrvjo izvlekli iz globeli, nato pa prenesli do Zgornjega Prapretnega, kjer so ga prevzeli reševalci iz kamniškega zdravstvenega doma. Ponesrečeni je dobil precej hude poškodbe, poleg odrgnin tudi pretres možganov in kaj lahko, da ima tudi poškodovano hrbtenico. K. D.
 

 

 
 

Zahvala ob posredovanju društva GRS Kamnik pri požaru na Veliki planini
Dne 4.12.2007 ob 16.54 je izbruhnil požar v počitniški hiši nad Zelenim robom na Veliki planini v občini Kamnik. Pri tem požaru se je huje opekel moj sin Janez Košir.
Regijskemu centru za obveščanje Ljubljana, kamniškim gasilcem,  reševalcem Društva GRS Kamnik, enoti prve medicinske pomoči in vsem ostalim, ki ste mu nudili pomoč, oskrbeli in ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo v pristojno zdravstveno ustanovo - iskrena hvala.

 
 
Janez Košir
Hrastnik, 6.12.2007 

 

 

   
   
Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
GRS novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti