Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Javni posvet o Menini

petek, 7. december 2007, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 706

ob praznovanju mednarodnega dneva gora bo v soboto, 15. decembra, ob 19. uri v Gornjem Gradu


Planinsko društvo Gornji Grad
Odsek za varstvo gorske narave
p.p. 4, 3342 Gornji Grad
 
JAVNI POSVET O MENINI

Ob praznovanju mednarodnega dneva gora pripravljamo javni posvet o Menini, ki bo v soboto, 15. decembra 2007, ob 19. uriv Gostišču Menina (pri Kulturnem domu) v Gornjem Gradu.

Namen posveta je doseči čim bolj usklajeno rabo med različnimi uporabniki tega prostora ter ohranitev okolja in narave, kar pa je mogoče le s sodelovanjem vseh različnih interesnih skupin.

Posvet je nadaljevanje prizadevanj Planinskega društva Gornji Grad, da opozori na večstranski pomen Menine ter spodbudi razmišljanje o njeni rabi v prihodnosti.

V tem okviru je bila v juniju 2006 pri Planinskem domu na Menini prireditev »Dan Menine – srečanje prijateljev Menine in ljubiteljev narave«, pri čemer smo se spomnili na aktivnosti proti postavitvi radarjev na Menini pred desetimi leti.

K sodelovanju na posvetu smo poleg širše javnosti povabili društva in institucije, ki bodo skozi diskusijo predstavili svoje poglede in mnenja o pomenu Menine za njihovo dejavnost, probleme s katerimi se srečujejo ter predloge in rešitve v prihodnje.


Pripravil:
Lojze Gluk

Klemen Petek
predsednik PD Gornji Grad
 
  Program

• Uvodni pozdravi ter uvodne informacije

Kratka predstavitev večstranskega pomena Menine

Javna diskusija: pomen Menine, problemi in rešitve

eXTReMe Tracker