Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šport - december 2007

ALPIKOR: Revija šport se je zredila za 10 odstotkov. Na 110 kil. Pardon – strani. Pohvalno! Čeprav na naslovnici pišejo namesto o zlati dobi slovenske ženske športne plezarije o zlati dobi slovenske smučarije. Napaka? Ne, le pogled nazaj, v stare, dobre čase, ki je ob bližajoči se zimi kar aktualen.

Objavljeno: ALPIKOR.org: 5. december 2007


Šport - december 2007

Revija šport se je zredila za 10 odstotkov. Na 110 kil. Pardon – strani. Pohvalno! Čeprav na naslovnici pišejo namesto o zlati dobi slovenske ženske športne plezarije o zlati dobi slovenske smučarije. Napaka? Ne, le pogled nazaj, v stare, dobre čase, ki je ob bližajoči se zimi kar aktualen.

Boštjan Virc v uvodnikih, kot kaže, ne sme več pisati o plezanju (težka je roka urednika?), balvani takoj za uvodnikom so namenjeni kajakašem, ki vijugajo med njimi, plezalne teme pa so še vedno obširne, a z rahlim zaostankom za aktualnim dogajanjem pri nas. Mariborski superfaci Tanja in Andrej Grmovšek sta končno dobila obširno pisno objavo, ki na papirju mnogo bolj diši po obstojnosti, kot mnoge spletne strani, ki so pisale o njunih vzponih v dolini Miyar. Lep prispevek na šestih straneh govori o njuni »minimalistični odpravi v širno Himalajo«. Tomaž Jakofčič piše o gorskem vodništvu, v rubriki »na bivaku« pa je predstavljena naša (ne vem ali bi zapisal »še vedno legenda« ali »že legenda«) Martina Čufar. Njeni letošnji vzponi v Ameriki so predstavljeni v besedi in fotografiji in kljub temu, da je bilo o tem že mnogo povedanega, še vedno postrežejo z obilico zanimivosti. Ne spreglejte sestavka o »treh stvareh na L«, ki ne smejo manjkati v nahrbtniku zimskega obiskovalca gora: Lavinska žolna, Lavinska sonda in Lavinska lopata bodo poskrbele za bolj sproščeno gibanje po zasneženih pobočjih. Nam bo neposredno zanimiv še članek o Durmitorju, ki je sicer bolj planinski, ostalo pa so teme iz športov, ki so medijsko bolj zanimivi in finančno bolj podprti kot naš. Ampak rezultatsko nam niso kos. Povzetek: 18 od 110 strani povsem našega branja. Ni slabo!

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti